Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων και την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η κίνηση στα βιβλιοχαρτοπωλεία της Πάτρας ήταν αρκετά ικανοποιητική.

Παρά τις αυξήσεις που παρατηρήθηκαν κυρίως στα είδη με χαρτί και πλαστικό, αποδείχτηκε για ακόμα μία φορά ότι ο γονιός στον βωμό της εκπαίδευσης και της μόρφωσης του παιδιού του, είναι αποφασισμένος και κάνει την υπέρβαση.

Έτσι, σε αυτές τις δύο εβδομάδες παρατηρήθηκε μια αυξημένη κίνηση κυρίως στην σχολική σάκα και στα είδη γραφικής ύλης, από τετράδια και μολύβια μέχρι και τα πιο εξειδικευμένα, μπλοκ, ακουαρέλες, πλαστελίνες, μαρκαδόρους και πολλά ακόμα.

Η κίνηση ένεκα της έναρξης της σχολικής χρονιάς δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Οι γονείς συνεχίζουν να αγοράζουν για τα παιδιά τους και αυτή την περίοδο, καθώς ξεκινούν και τα φροντιστήρια με το βάρος να δίνεται στα ξενόγλωσσα βιβλία και στα σχολικά βοηθήματα.

Κι εκεί υπάρχουν αυξήσεις της τάξεως του 8% με 10%. Πάντως, το θετικό είναι, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν επαγγελματίες του κλάδου, ότι αρκετοί γονείς επέλεξαν για τις αγορές τους τα καταστήματα της τοπικής αγοράς, τα βιβλοχαρτοπωλεία δηλαδή και όχι τόσο τις μεγάλες αλυσίδες που προμηθεύονται σχολικά είδη μόνο για αυτή την περίοδο.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν οι επαγγελματίες, ο τζίρος τους μπορεί να κύλησε καλά, όμως το κέρδος του δεν άλλαξε σε μεγάλο βαθμό αφού ένα σημαντικό ποσοστό των ανατιμήσεων το απορρόφησαν.

Παράλληλα, οι προμήθειες που έκαναν από τους προμηθευτές και τους αντιπρόσωπους των εταιριών που συνεργάζονταν ήταν πιο υψηλές τιμολογιακά από κάθε άλλη χρονιά.