Προβάδισμα 8,3% έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Interview.

Συγκεκριμένα η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Politic, δείχνει πως αυξάνεται κατά 0,1% τη διαφορά μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος από την αξιωματική αντιπολίτευση, μετά και τις εξαγγελίες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Τα ποσοστά της δημοσκόπησης της «Interview»

Νέα Δημοκρατία 32,3% (από 32,1%)
ΣΥΡΙΖΑ 24% (από 23,9%)
ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ 10,6% (από 11,5%)
ΚΚΕ 6,1% (από 5,1%)
Ελληνική Λύση 5,1% (από 5,4%)
ΜέΡΑ25 3,6% (από 3,5%)
Εθνική Δημιουργία 1,7%
Έλληνες για την Πατρίδα 1,2%
Αναποφάσιστοι το 7,4% του σώματος

Ο Μητσοτάκης κέρδισε τη «μάχη» της ΔΕΘ

Μετά τις εξαγγελίες των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ, φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε έδαφος για τον τίτλο του «πιο κατάλληλου πρωθυπουργού» έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με σχεδόν διπλάσια διαφορά.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός συγκέντρωσε το 47%, δυο μονάδες πάνω από την τελευταία δημοσκόπηση της «Interview», ενώ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιάστηκε κατά δύο μονάδες πιο ενισχυμένος, με 27%.

Ποιος είναι ο πιο «δημοφιλή» πολιτικός αρχηγός

Σχετικά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος στην «κούρσα, συγκεντρώνοντας το 46,6%, το οποίο δηλώνει ότι «έχει (μάλλον) θετική άποψη».

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26,6%, αφήνωντας λίγο πιο πίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη στην τρίτη θέση με 24,2%.

Ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας (24%), ο Γιάνης Βαρουφάκης (15%) και ο Κυριάκος Βελόπουλος (11,7%).

«Φίλοι μας οι Τούρκοι», λένε 7 στους 10 Έλληνες

Με φόντο το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στους Τούρκους πολίτες από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, ότι η Ελλάδα δεν είναι εχθρός της Τουρκίας το ερώτημα της δημοσκόπησης έχει ιδιαίτερη σημασία: «Οι Τούρκοι είναι φίλοι ή εχθροί;».

Το 68% απάντησε ότι ο τουρκικός λαός είναι φίλος
Το 19% απάντησε ότι είναι εχθροί
και το 13% δεν απάντησε