Συστατικά

1 κιλό πατάτες
2 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 ml γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. τυρί έμμενταλ τριμμένο
150 γρ. τυρί γραβιέρα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Καθαρίζεις, πλένεις και κόβεις τις πατάτες σε χοντρές ροδέλες
Σε μία κατσαρόλα ρίχνεις το γάλα, την κρέμα γάλακτος το σκόρδο κομμένο στα δύο, το κρεμμύδι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας
Σε μία δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και όταν βράσει προσθέτουμε τις πατάτες
Τις αφήνουμε για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
Όταν ετοιμαστούν τις αφαιρούμε από την εστία και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τις μισές πατάτες στη βάση και ρίχνουμε από πάνω το μισό μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος
Βάζεις την επόμενη στρώση πατάτες και το υπόλοιπο μείγμα
Απλώνουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά και βάζουμε το σκεύος στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά
Όταν το φαγητό πάρει χρώμα είναι έτοιμο.

Πηγή: tlife.gr