Στις 14 Οκτωβρίου αναμένεται να ανοίξει και επισήμως η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης, με τις εκτιμήσεις να λένε ότι η τιμή του θα ξεκινήσει από το 1,60 με 1,70 ευρώ το λίτρο, ανάλογα με την κάθε περιοχή.

Η αρχική τιμή δηλαδή του πετρελαίου θα είναι τουλάχιστον 50 λεπτά πάνω από την περσινή αρχική τιμή, γεγονός που ήδη έχει φέρει πονοκέφαλο σε δεκάδες επιχειρήσεις που αναγκαστικά θα πρέπει να έχουν θέρμανση.

Ωστόσο, πολλές πλέον έχουν καταλήξει σε διάφορες άλλες λύσεις για να θερμανθούν, καταφεύγοντας κυρίως σε ηλεκτρικά σώματα, θερμοπομπούς, σόμπες και κλιματιστικά.

Στις ορεινές περιοχές όπου το κρύο είναι περισσότερo πολλές από τις επιχειρήσεις έχουν φροντίσει και έχουν προμηθευτεί ξυλόσομπες, κάνοντας και τις ανάλογες εγκαταστάσεις, καταλήγοντας στο ξύλο ως βασικό τρόπο θέρμανσης.

Το γεγονός πάντως είναι ότι φέτος τα νοικοκυριά που θα καταφύγουν στο πετρέλαιο θέρμανσης, με την αρχική του τιμή να ξεκινάει τόσο ψηλά και να υπάρχει μια συνεχής ανοδική τάση όσο θα μπαίνουμε στο χειμώνα, θα είναι λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά.

Ήδη στην πλειοψηφία των πολυκατοικιών της Πάτρας το πετρέλαιο θέρμανσης αποτελεί κάτι σαν μία μακρινή ανάμνηση, ενώ ακόμα και αυτές που έβαζαν μέχρι τώρα έχουν πάρει απόφαση μέσα από τη διαχείριση τους να το σταματήσουν.