Ο Δήμος Πατρέων συμμετέχει στο τριήμερο φεστιβάλ  υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών 14 με 16 Οκτωβρίου, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πόλη μέσα από ένα πρόγραμμα ξεναγήσεων  σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος και αθλητικές δομές.

Παράλληλα, θέλοντας να συμβάλει στη σύνδεση  όλων των φοιτητών  με  την πόλη, δημιούργησε ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα του Δήμου Πατρέων με τον τίτλο «Οι φοιτητές μας» με χρήσιμες πληροφορίες γι αυτούς ( https://www.e-patras.gr/el/oi-foitites-mas).  Μεταξύ άλλων τους ενημερώνει για τις δυνατότητες που έχουν να παρακολουθήσουν δωρεάν πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα, καθώς και τις εκπτώσεις που  προσφέρει σε δίδακτρα – συνδρομές και παραστάσεις.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, καλωσορίζοντας τους πρωτοετείς φοιτητές  τους καλεί να  γνωρίσουν την πόλη, να ζήσουν στους ρυθμούς της, να συλλέξουν εμπειρίες από αυτή και να γίνουν ενεργό μέλος της.

«Σας θέλουμε πρωταγωνιστές στην κοινωνική ζωή μας, μας ενδιαφέρει η γνώμη σας, θέλουμε να έχουμε συνεχή επικοινωνία μαζί σας, με όποιον τρόπο εσείς επιθυμείτε», αναφέρει ο κ. Δήμαρχος στο μήνυμά του. «Οι ανησυχίες σας είναι και δικές μας ανησυχίες. Θέλουμε να νιώθετε μέλη της τοπικής μας κοινωνίας, να ενταχθείτε στα αθλητικά και πολιτιστικά μας προγράμματα, να πάρετε και να δώσετε ιδέες, να εμπνευστείτε και να μας εμπνεύσετε, να αγωνιστείτε για το δικαίωμα στις σπουδές, τη δημόσια δωρεάν παιδεία, για ένα Πανεπιστήμιο που να καλύπτει τις μορφωτικές σας ανάγκες και μια πόλη που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες δυνατότητες.

Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζοντας την πόλη, θα την αγαπήσετε, Μιλάω εκ πείρας, μιας κι εγώ βρέθηκα εδώ λίγο μετά τις σπουδές μου και την επέλεξα για να ασκήσω το επάγγελμά μου, και να ζήσω μόνιμα.»

Το τριήμερο πρόγραμμα ξεναγήσεων

Το τριήμερο 14 με 16 Οκτωβρίου, ο Δήμος Πατρέων, περιμένει τους πρωτοετείς  φοιτητές να τους  ξεναγήσει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Ιστορικό Καταφύγιο, την υπαίθρια γλυπτοθήκη στην Ιχθυόσκαλα, στον Πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων, το Καρναβαλικό Εργαστήρι και τέλος στο Παμπελοποννησιακό όπου θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες δωρεάν άθλησης.

Για το καλωσόρισμα των πρωτοετών φοιτητών και το πρόγραμμα γνωριμίας με πολιτιστικές και αθλητικές δομές της πόλης, υπήρξε συνεργασία αντιπροσωπειών της Δημοτικής Αρχής και της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η γνωριμία με το Καρναβάλι

Στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων, οι φοιτητές θα  γνωρίσουν  μεγάλες στιγμές του Πατρινού Καρναβαλιού, θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από τεχνίτες του  Καρναβαλικού Εργαστηρίου πώς θα φτιάξουν την πρώτη τους μασκαράτα με απλά υλικά, θα διασκεδάσουν σε ένα εικονικό καρναβαλικό εργαστήρι και θα πάρουν μέρος με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας σ’ ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στην πλατεία Γεωργίου!

Δυνατότητες άθλησης

Ο Δήμος Πατρέων, δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εκδώσουν δωρεάν κάρτα εισόδου για να αθλούνται στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, τη μεγαλύτερη αθλητική δομή της Δυτ. Ελλάδας. 

Οι φοιτητές μπορούν κατόπιν συνεννόησης να οργανώσουν συναντήσεις στα πρόσφατα ανακαινισθέντα γήπεδα 5x5 καθώς και στα γήπεδα μπάσκετ βόλεϊ. Το πρόγραμμα ποδοσφαίρου στα γήπεδα 5 Χ 5 του Παμπελοποννησιακού Σταδίου θα περιλαμβάνει εκμάθηση βασικής, ατομικής και ομαδικής τεχνικής του αθλήματος και διοργάνωσης εσωτερικού τουρνουά ποδοσφαίρου 5 Χ 5 πρωτοετών των Σχολών ή των Τμημάτων, με τη συνεργασία του Αθλητικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι φοιτητές μπορούν ακόμη να χρησιμοποιήσουν ατομικά ή ομαδικά το στίβο του βοηθητικού γηπέδου, τα υπαίθρια όργανα σωματικής ενδυνάμωσης, το γήπεδο Μπιτς βόλεϊ, αλλά και χρήση λοιπών δομών και εξοπλισμού του σταδίου κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση και τα στεγαζόμενα σωματεία. Μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν προγράμματα μπάσκετ στο κλειστό γήπεδο «Παναγίας Αλεξιώτισας» . Περισσότερα για τα  αθλητικά προγράμματα φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του Δήμου για τους φοιτητές (https://www.e-patras.gr/el/ela-na-athlitheis).

#ilovepatras

Οι φοιτητές μεταξύ άλλων καλούνται να γνωρίσουν την πόλη και να φωτογραφηθούν σε σημεία της στέλνοντας φωτογραφίες τους στα social media του Δήμου Πατρέων.