Μία μεγάλη έρευνα που έκανε η Microsoft δείχνει ότι οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες διαφωνούν κάθετα σχετικά με την παραγωγικότητα των ανθρώπων που δουλεύουν από το σπίτι.

Τα αφεντικά ανησυχούν ότι η εργασία από το σπίτι δεν είναι το ίδιο παραγωγική με την εργασία στο γραφείο. Συγκεκριμένα, από την έρευνα που έγινε σε περισσότερους από 20.000 εργαζόμενους σε 11 χώρες προέκυψε ότι το 87% των υπαλλήλων πιστεύουν ότι δουλεύουν το ίδιο αποτελεσματικά από το σπίτι τους όσο και στο γραφείο. με αυτό διαφωνεί τουλάχιστον το 80% των ανώτερων στελεχών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σατία Ναντέλλα, είπε στο BBC ότι η τάση αυτή δείχνει ότι πρέπει να επιλυθούν κάποια ζητήματα στο γραφείο μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, καθώς φαίνεται δύσκολο να ξαναγίνουν οι χώροι εργασίας όπως ήταν πριν την πανδημία.

Πρέπει, τόνισε, να ξεπεράσουν την «παράνοια της παραγωγικότητας», επειδή όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Microsoft δείχνουν ότι πάνω από το 80% των εργαζομένων πιστεύουν ότι είναι πολύ παραγωγικοί στο σπίτι τους – με τη διαφορά ότι η διοίκηση της εταιρείας στην οποία εργάζονται πιστεύει – σε ποσοστό 80% - το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή δεν είναι το ίδιο παραγωγικοί.