Στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου επικρατεί πανδαιμόνιο. Τα ασθενοφόρα μεταφέρουν νεκρούς και τραυματίες σε νοσοκομεία, οι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε ταξί και ξεκίνησε το μεγάλο κακό, οι ουρές των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων μεγαλώνουν διαρκώς και οι αυτόπτες μάρτυρες, μαζί με εκείνους που κατάφεραν να βγουν αλώβητοι, παραμένουν σε κατάσταση σοκ.

Με μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη σε φορείο στη μέση του αυτοκινητόδρομου με τους διασώστες να κρατούν τον ορό μέχρι να τη βάλουν σε ένα από τα ασθενοφόρα.

Το δυστύχημα

89ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου. Ταξί έπιασε φωτιά και μπήκε σε ΛΕΑ για να κατέβει τόσο ο οδηγός όσο και οι δύο επιβάτες. Ένα από τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν έκοψε για να βοηθήσει αλλά το τρίτο στη σειρά έπεσε πάνω του, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλοι τρεις να τραυματιστούν.

Όπως έγινε γνωστό, οι νεκροί βρίσκονταν στο δεύτερο και στο τρίτο αυτοκίνητο, με τους συνολικά τρεις τραυματίες να απεγκλωβίζονται από τους διασώστες που έφτασαν στο σημείο ταχύτατα και να μεταφέρονται σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες. Πιο σοβαρά, η γυναίκα που ήταν στο τρίτο αυτοκίνητο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί. Ο οδηγός ταξί αντιλήφθηκε ότι ένα από τα λάστιχα είχε πιάσει φωτιά και πολύ γρήγορα αντέδρασε σωστά και μπήκε σε ΛΕΑ.

Το δεύτερο αυτοκίνητο έκοψε ταχύτητα πάνω στη λωρίδα του, χωρίς να μπει στη ΛΕΑ και ο οδηγός του τρίτου οχήματος δεν πρόλαβε να αντιδράσει και να σταματήσει έγκαιρα.

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν το δυστύχημα, με τους πυροσβέστες και τους διασώστες του ΕΚΑΒ να δίνουν μάχη με τον χρόνο για να περιορίσουν τις διαστάσεις της τραγωδίας.

Το τροχαίο σημειώθηκε στο ύψος της Αρχαίας Κορίνθου, με το ταξί να καταστρέφεται ολοσχερώς και τα δύο αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν να μετατρέπονται σε δύο άμορφες μάζες σιδερικών.

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των διασωστών να απεγκλωβίσουν τα δύο άτομα που τραυματίστηκαν σοβαρά, η στιγμή που οι πυροσβέστες μπαίνουν στο μεσαίο αυτοκίνητο για πρώτη φορά μετά το δυστύχημα, μαζί με μια γυναίκα να κρατάει τον ορό πάνω από το φορείο με την τραυματισμένη γυναίκα του τρίτου οχήματος, συμπυκνώνουν τις διαστάσεις της τραγωδίας.

Στην περιοχή σηκώνεται ένα σύννεφο καπνού από τη φωτιά που τύλιξε όλο το ταξί, με τους οδηγούς των αυτοκινήτων που στην πορεία ακινητοποιήθηκαν, να βγαίνουν και να προσπαθούν να μάθουν τι είχε συμβεί.

Τα βλέμματα όλων πια στρέφονται στους τραυματίες, με δύο οικογένειες να θρηνούν τις αναπάντεχες απώλειες των δικών τους ανθρώπων.

Νεκρός γνωστός πατρινός επιχειρηματίας στο σοκαριστικό τροχαίο στην Εθνική Αθηνών-Κορίνθου

O 69χρονος πατρινός επιχειρηματίας έχασε τη ζωή του στο τραγικό τροχαίο με τους δύο νεκρούς που σημειώθηκε στην Αρχαία Κόρινθο.

H είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ στην Πάτρα και στην περιοχή της Παραλίας, όπου είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος στον πρώην Δήμο. Υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος με τα κοινά του δήμου της Πάτρας και λειτουργούσε καταστήματα εστίασης στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα.

"Είμαστε καθ΄οδόν προς την Κόρινθο. Δεν ξέρουμε πώς έγινε το τροχαίο. Ο πατέρας μου πήγαινε στην Αθήνα για δουλειές" είπε συντετριμμένη η κόρη του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την εκπομπή MEGA LIVE του Νίκου Ευαγγελάτου.