Κι ενώ οι εργασίες για το νέο mall στην πρώην ΑΒΕΞ μπροστά από το νέο λιμάνι της Πάτρας, συνεχίζονται μέχρι τώρα πυρετωδώς,  φαίνεται ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην όλη επένδυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Γνώμη", το νέο Μall της ΙΚΕΑ λαμβάνει παράταση και αναμένεται να είναι έτοιμο κατά το β’ εξάμηνο του 2023.

Η οικονομική – ενεργειακή κρίση αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με την σχετική μελέτη, καθυστερούν την ανάπτυξη της επένδυσης. Θυμίζουμε ότι οι εργασίες μέχρι πρόσφατα προχωρούσαν πυρετωδώς καθώς έχει ανακοινωθεί η κατασκευή ενός νέου, μεσαίου μεγέθους, ΙΚΕΑ στην Πάτρα, ενώ  η εταιρεία βρίσκεται στην φάση ανάπτυξης τριών νέων καταστημάτων σε Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης και Ελληνικό.

Το πλάνο του Ομίλου «Φουρλής» ειδικότερα για την Πάτρα φαίνεται να περιλαμβάνει πέντε μεγάλα καταστήματα, μεταξύ των οποίων ένα κατάστημα ΙΚΕΑ. Την ανέγερση του εμπορικού πάρκου τύπου «Mall» στην Πάτρα έχει αναλάβει η εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων «Ten Brinke Hellas».

Στην Πάτρα κατασκευάζεται το δεύτερο εμπορικό πάρκο της εταιρείας ολλανδικών συμφερόντων Ten Brinke στην Ελλάδα, σε ένα σημείο «φιλέτο», αρκετά κοντά στο κέντρο της πόλης, απέναντι από το Νότιο Λιμάνι.

Το θέμα συζητήθηκε πρόσφατα στα πλαίσια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών με την διοίκηση να εξετάζει όλες τις προτάσεις που αφορούν σε μια απάντηση, εκ μέρους του τοπικού εμπορίου, στην ανάπτυξη του πρώτο Mall με άμεση πρόσβαση από το κέντρο και τις νότιες συνοικίες της πόλης.