Αναλυτικά:

«Είμαστε ξεκάθαρα αποδεκτοί από την κοινωνία, γιατί η κοινωνία κατάλαβε την αλήθεια». Με αυτήν τη φράση έκανε την έναρξη της εκδήλωσης των Υγειονομικών κατά της Υποχρεωτικότητας ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ κος Δ. Ευθυμιάδης το απόγευμα της 24 ης Σεπτεμβρίου. Μιας εκδήλωσης τόσο διαφορετικής από όλες τις προηγούμενες!
Τη διαφορά έκαναν δύο μύθοι που ξεπήδησαν μέσα από τη δίνη των καιρών, μέσα από τον πόνο των ανθρώπων που έβλεπαν τις ζωές τους να αλλάζουν άρδην εξ αιτίας μίας πανδημίας. Σε αυτήν τη δυστοπία όπου οδηγήθηκε η ανθρωπότητα αιφνιδιαστικά και εν μέσω εκείνων που τρομοκρατούσαν – πάντα στο όνομα της Επιστήμης- ο καθηγητής Σ. Μπαγκντί με ένα βιογραφικό που πολλοί θα ζήλευαν
ήρθε, για να πει στους Έλληνες ότι είναι στο χέρι τους να σταματήσουν οι διαχωρισμοί και να προχωρήσουν σε μια ζωή όπου η Ελευθερία θα πάρει πάλι τη θέση που της αξίζει.
Μαζί του ο θρύλος Ρ. Φούλμιχ, ο δικηγόρος που έχει στο ενεργητικό του νίκες εναντίον πολύ δυνατών αντιπάλων, ενημέρωσε το πλήθος που πραγματικά κατέκλυσε το πάρκο Ελευθερίας για ζητήματα που άπτονται της Δικαιοσύνης, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα προσφύγει με εκλεκτούς συναδέλφους του σε δικαστήρια των ΗΠΑ, για να αποδοθεί η δικαιοσύνη που τόσο έχει πληγωθεί στην Ευρώπη.
Από μια τέτοια εκδήλωση δεν μπορούσαν να λείπουν συλλογικότητες που υποστηρίζουν τον δίκαιο αγώνα των υγειονομικών που έχουν τεθεί σε αναστολή χωρίς μισθό και ασφάλιση και παραμένουν εκτός εργασίας σε μία εποχή που τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν αλλάξει και τα νοσοκομεία βρίσκονται υπό κατάρρευση.
Οι τροβαδούροι της Ελευθερίας Βασίλης Παναγιωτίδης , Γιολάντα Δαναού συνοδευόμενη από τον Γ. Ανδρακάκο και Στέργιος Νταουσανάκης, έδωσαν το παρών τη στιγμή που οι συνάδελφοί τους έχουν γυρίσει την πλάτη σε αυτήν τη διωκόμενη ομάδα. Ο εκπρόσωπος των επιστημόνων της ΕΥΔΑΠ, ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης των εκπαιδευτικών Μ.Α.Ζ.Ι., ο πρόεδρος του νοσοκομείου ΛΑΙΚΟ ήταν εκεί, για να στηρίξουν και να δηλώσουν ότι
θα αγωνιστούν στο πλάι των υγειονομικών για μια ζωή με Ελευθερία , κοινωνική δικαιοσύνη και Δημοκρατία.
Θα συμφωνήσουμε με τον κο Α. Νταλιάνη, καρδιολόγο σε αναστολή, ότι την εικόνα των δύο αυτών γιγάντων στο πάρκο Ελευθερίας δεν θα την ξαναδούμε. Ήταν μια μοναδική στιγμή! Ήταν η νίκη της Επιστήμης έναντι της πλάνης. Ήταν η νίκη του ανθρώπου έναντι της δυστοπίας. Ήταν η νίκη της λογικής έναντι του παραλογισμού. Ήταν η νίκη του Καλού έναντι του Κακού.

Η Ελλάδα το Σάββατο της 24 ης Σεπτεμβρίου υποκλίθηκε στην Επιστήμη. Η Ελλάδα υποκλίθηκε στην ανθρωπιά. Και η ελπίδα θρονιάστηκε εκ νέου στις ψυχές εκείνων που βίωσαν στο πετσί τους την παρέκκλιση. Στις ψυχές εκείνων που έπεσαν θύματα ενός ανίερου διαχωρισμού που έβαλε ταφόπλακα στην αστική Δημοκρατία και οδήγησε σε ατραπούς επικίνδυνους.
Η Ελλάδα υποκλίνεται πλέον στους υγειονομικούς που βρίσκονται ένα χρόνο σε αναστολή !
Συντάσσεται στο πλευρό τους και φωνάζει μαζί τους : δεν υπάρχει Υγεία χωρίς Ελευθερία!