Πενήντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ιστορική για την τοπική μας Εκκλησία μέρα, της Επανακομιδής της Αγίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα, Πολιούχου και Προστάτη των Πατρών.

Το γεγονός αυτό τιμάται και φέτος με ξεχωριστή λαμπρότητα και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι Πατρινοί με πίστη και ευλάβεια υποκλίνονται μπροστά στο πανσεβάσμιο λείψανο της Αγίας Κάρας του Πρωτόκλητου των Αποστόλων, το οποίο αποτελεί τον «χαριτόβρυτο θησαυρό» της Αποστολικής μας Εκκλησίας.

Πολυαρχιερατική θεία λειτουργία

Από το πρωί τελείται όρθρος και πολυαρχιερατική θεία αρχιερατική λειτουργία, στην οποία δίνει το παρών ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Έχουν προσκληθεί να παραστούν οι Μητροπολίτες Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεου, Αξώμης από το Πατριαρχείο Αλεξανδρουπόλεως κ. Δανιήλ, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, θα συμμετάσχει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, σύσσωμος ο κλήρος και ο λαός.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ

Στις 5:45 μ.μ. θα ξεκινήσει η καθιερωμένη ιερά λιτανεία από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου, θα ακολουθήσει αγιασμός στην Ιχθυόσκαλα και επιβίβαση σε πλοιάρια με προορισμό την προβλήτα Αγίου Νικολάου.

Στις 7 μ.μ. θα τελεστεί δοξολογία στην πλατεία Τριών Συμμάχων και στη συνέχεια λιτανεία προς τον Ιερό Ναό του Πολιούχου όπου θα τελεστεί παράκληση.