Έχει γίνει αρκετή συζήτηση για την trap, την κακή επιρροή που έχει στην νεολαία, τα μηνύματα που περνάει προς τα  έξω, ενώ κάθε τόσο βγαίνουν στο προσκήνιο ολοένα και περισσότερα περιστατικά για τσακωμούς και συμπεριφορές διάσημων εγχώριων τράπερ που τα τραγούδια τους κάνουν χιλιάδες views.

Είπανε να μιλήσουμε και εμείς για το θέμα, συζητώντας με έναν από τους πιο γνωστούς Πατρινούς μουσικούς του είδους του οποίου τα τραγούδια του ακούγονται αρκετά.

Με τον GMARK! To τραγούδι του «Patrinos» το οποίο κυκλοφορεί από την Panik Records έχει κάνει αρκετά views και είναι ένα κομμάτι με μοναδικά vibes, ενώ το αντίστοιχο βίντεο του στο tik tok έχει γίνει viral.

Ο ίδιος όμως στη συζήτηση που κάναμε το βάλαμε να μας μιλήσει όχι τόσο για τη μουσική και τα τραγούδια του, αλλά κυρίως για το φαινόμενο της trap και τα μηνύματα που περνάει αυτή προς τα έξω. Ας δούμε όμως τι μας είπε πάνω σε επιμέρους ζητήματα που του θέσαμε, πάντα για το όλο θέμα.


GMARK x Arva - Patrinos (Πατρινός) - Official Music Video

- Για την συμπεριφορά των διάσημων τράπερ: « Η αλήθεια είναι ότι δεν δίνω πολύ σημασία στο τι κάνουν οι άλλοι παρά μόνο στο τι κάνω εγώ! Με αυτό που έχω δει θα πω ότι μου φαίνεται πολύ αντιεπαγγελματικό. Δυστυχώς αυτό είναι το μάρκετινγκ σήμερα».

- Για την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα τους:  «Δεν γνωρίζω τι γίνεται πίσω από όλο αυτό. Αυτό που μπορώ και παρακολουθώ νομίζω πως είναι αληθινό, αλλά μιας και υπάρχει αυτή η κόντρα πατάνε και λίγο επάνω για να ανέβουν τα νούμερα προφανώς.  Θα μπορούσα κι εγώ κάλλιστα να κάνω κάτι τέτοιο αλλά δεν είναι του χαρακτήρα μου! Μπορώ και μόνος μου να καταφέρω πράγματα».

- Για τα μηνύματα σεξισμού και πλουτισμού της trap στην νεολαία: «Δεν θα σου πω ψέματα, ναι βγάζει. Το θέμα είναι με τι τρόπο θα βγουν έξω από το στούντιο! Έχω γράψει κι εγώ τραγούδι να μιλάει για γυναίκα και λεφτά. Πάντα προσέχω όμως με τι τρόπο θα το βγάλω εκεί έξω.

Σε καμία περίπτωση δεν θα αναφερόμουν σε κάτι που δεν πρέπει να ακούσει ο κόσμος. Τις αγαπάμε τις γυναίκες πρέπει να τις προσέχουμε και αντίστοιχα είμαστε περήφανοι που δουλεύουμε και βγάζουμε κάποια χρήματα.

- Για το αν έχει ακούσει τραγούδια της trap με κοινωνικά μηνύματα: «Προφανώς ναι ! Η trap είναι είδος μουσικής, απλώς όλοι το έχουν παρεξηγήσει. Δεν είναι πάντα με στίχους που προκαλούν. Υπάρχουν πολλά  trap κομμάτια που περνάνε κοινωνικά μηνύματα και μέσα από αυτό η κοινωνία νομίζω πως το κατανοεί καλύτερα και από έναν άνθρωπο σε μια απλή κουβέντα».


- Για το μυστικό της επιτυχίας της trap στους νέους: « Είναι τι θέλει να ακούσει το κοινό σήμερα.  Ξέρουν όλοι οι καλλιτέχνες τι να κάνουν για να τραβήξουν προσοχή. Είτε θα φροντίσουν τα τσακωθούν με έναν άλλον καλλιτέχνη για να φανούν στον κόσμο είτε θα γράψουν στίχο για να προκαλέσουν βλέμματα επάνω τους».

- Για την ευθύνη της μουσικής βιομηχανίας σε αυτά που ακούμε: «Δεν φταίει ούτε η trap ούτε η μουσική βιομηχανία. .Αυτά ίδια μένουν. Εμείς τα αλλάζουμε με το στίχο μας. Η μουσική είναι μουσική δεν μπορείς με την μελωδία να δώσεις άσχημους χαρακτηρισμούς.  Ο στίχος είναι το θέμα».

- Για το τι είναι για αυτόν trap:  «Μου είναι μια απλή λέξη με 4 γράμματα … Εάν με ρώταγες τι είναι η μουσική για εμένα τότε θα σου έλεγα είναι ο τρόπος ζωής μου και δεν πρόκειται ποτέ να φύγει από μέσα μου ! Είναι σαν ένα κομμάτι από το σώμα μου και ο δάσκαλος μου για αυτήν την ζωή. Γιατί όσο γράφω τόσο πιο πολύ ακούω αυτά που γράφω και μαθαίνω πράγματα". 

- Για την φάση στην οποία βρίσκεται:  «Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Είμαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου με τους καλύτερους ανθρώπους δίπλα μου σε αυτό που κάνω! Αυτό είναι επιτυχία για εμένα , όχι ένα τραγούδι που θα ξεχαστεί σε λίγους μήνες».