Ο προϊστάμενος του ΟΣΕ στην Πάτρα, Χρήστος Οικονόμου, λατρεύει τα τρένα.

Δεν είναι μόνο η δουλειά του, ούτε το επιστημονικό πεδίο που έχει τελειώσει, πολιτικός μηχανικός, με ειδικότητα στους σιδηροδρόμους. Είναι ότι αγαπάει και έχει μεράκι για αυτό που κάνει.

Απόδειξη; Πριν από μερικές μέρες ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη έκθεση που διεξάγεται στην Ευρώπη για την σιδηροδρομική τεχνολογία και τις υποδομές της με εκθέτες- εταιρίες από ολόκληρο τον κόσμο!

Πρόκειται για την έκθεση Innotrans 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο και κράτησε για τρεις μέρες, με χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Ο Χρήστος Οικονόμου δεν θα μπορούσε να μην βρεθεί εκεί.

Πήγε στο Βερολίνο, έμεινε εκεί και τις τρεις ημέρες της έκθεσης και είδε από κοντά όλα τα τεκταινόμενα. Ο ίδιος γράφει: «Μια μεγαλειώδης έκθεση έφτασε στο τέλος της.

Μάζεψα πολλές εμπειρίες, συνάντησα παρά πολλούς ανθρώπους, έμαθα νέα πράγματα και είδα νέες καινοτόμες τεχνολογίες εφαρμογές και μηχανήματα. Κερδίζεις δύναμη, εμπειρία και αυτοπεποίθηση μέσα από κάθε τέτοιο event.

Υ.Γ. Είναι πάντα υπέροχο να συναντάς φίλους και συνεργάτες από τα παλιά, και πραγματικά να είναι σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα».

Και ένα υστερόγραφο και από μας: Ο Χρήστος Οικονόμου με αναρτήσεις του έχει ξεκάθαρη στάση υπέρ της επιφανειακής χάραξης και την έλευση του σύγχρονου αστικού τρένου στην Πάτρα. Έτσι για την ιστορία το λέμε…

Δείτε φωτογραφίες που ανέβασε ο ίδιος από την έκθεση: