Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται από τις Αρχές οι έρευνες για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τις τελευταίες  ημέρες, μέχρι αργά το βράδυ η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη στην Εφύρα, προκειμένου να βρεθεί ένα από τα βασικά κομμάτια που λείπουν για να συμπληρωθεί το παζλ και να φτάσει στα ίχνη του δολοφόνου του 68χρονου.

Η βεντάλια των ερευνών τις τελευταίες ώρες έχει ανοίξει, με τους αστυνομικούς να τοποθετούν στο κάδρο τους κι άλλα άτομα τα οποία μπορεί να κρύβονται πίσω από το έγκλημα ξεκίνησε ένας νέος κύκλος καταθέσεων, με κάποιους να προσέρχονται για πρώτη φορά ενώπιον των αστυνομικών αρχών που χειρίζονται την υπόθεση, ενώ υπάρχουν κι άλλοι που κρίθηκε να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το βασικό πειστήριο του εγκλήματος που είναι το φονικό όργανο με το οποίο ο δράστης τραυμάτισε θανάσιμα τον αδικοχαμένο συνταξιούχο, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί αφού στην καλύτερη περίπτωση είναι πολύ καλά κρυμμένο, αν δεν το έχουν ήδη κάψει προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη.

Κατόπιν τούτου, και με δεδομένο πως το θύμα δεν είχε ιδιαίτερες προστριβές με κάποιον, οι Αρχές προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του δράστη με βάση το κίνητρο που μπορεί να είχε ώστε να προβεί σε μια τόσο αποτρόπαιη πράξη.

Με δεδομένο  άλλωστε, πως ο 68χρονος βρέθηκε χτυπημένος 40 φορές αποδεικνύει, πως ο δολοφόνος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει και ήθελε να βεβαιωθεί πως έφερε εις πέρας την αποστολή του, αφού αν ευσταθεί πως ο δολοφόνος προέρχεται από το κοντινό του περιβάλλον που είναι σχεδόν βέβαιο, τότε ο 68χρονος θα τον αναγνώριζε και θα τον αποκάλυπτε στην Αστυνομία.

Τόσο κοντά και τόσο… μακριά…

Από την περασμένη Τρίτη, την πόρτα του Αστυνομικού Τμήματος Ήλιδας, έχουν περάσει δεκάδες άτομα, τα οποία έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση ανάμειξη στον φόνο. Το γεγονός ωστόσο, ότι κάποιοι  εξ’ αυτών που συνδέονται μεταξύ τους, έχουν πέσει σε αντιφάσεις, έχει κάνει τις Αρχές να στρέψουν πάνω τους την προσοχή τους.

Ελλείψει όπλου όμως αλλά και ομολογίας, τα χέρια της Αστυνομίας είναι «δεμένα» αφού ακόμα και αν έχουν καταλήξει, δεν έχουν τα αδιάσειστα στοιχεία ώστε να προβούν σε συλλήψεις.

Οι Αρχές, περιμένουν τα αποτελέσματα από τα ευρήματα που βρήκαν στο σπίτι του φονικού τα οποία έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αθήνας ενώ και μέσω της άρσης απορρήτου ορισμένων τηλεφωνούν προσπαθούν να ξεσκεπάσουν την ταυτότητα του δράστη.

Στον χώρο του οικοπέδου που βρισκόταν το ελαιοτριβείο αλλά και το σπίτι στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, κάμερες δεν υπάρχουν και αυτό είναι κάτι που φαίνεται πως το γνώριζε ο δράστης της δολοφονίας που εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ήξερε καλά το θύμα, τον αιφνιδίασε, χωρίς να του αφήσει περιθώρια αντίδρασης να παλέψει για την ζωή του.

Την ίδια ώρα ο αδερφός του 68χρονου που τον βρήκε νεκρό μέσα στο σπίτι που έμεναν στην Έφυρα ακόμα δεν έχει συνέλθει από το σοκ, όπως λένε άτομα του συγγενικού και φιλικού του περιβάλλοντος.

«Έχω χάσει το φως μου. Τον είδα τελειωμένο, σε δύο λεπτά πέθανε», είπε σε κοντινά του πρόσωπα, όταν ρωτήθηκε για την εικόνα που αντίκρισε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Και πρόσθεσε: «Πρέπει να λάμψει η αλήθεια και να βρεθεί ο δολοφόνος».

«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα»

«Χωρίς όπλο και κίνητρο δεν μπορούμε να προβούμε σε συλλήψεις» τόνισε στην  εφ. «Πατρίς» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. προσθέτοντας ωστόσο πως «δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα. Ο δράστης σίγουρα θα έχει κάνει το μοιραίο λάθος και θα το βρούμε».

Οι Αστυνομικές Αρχές εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία πως εντός των επόμενων ημερών, θα ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης και θα φτάσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας που συγκλόνισε την – μέχρι πρότινος – ήρεμη κοινωνία της Εφύρας.

Παράλληλα, είναι πεπεισμένοι, πως ο δράστης ή οι δράστες καθώς δεν αποκλείεται ο δολοφόνος του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου να είχε συνεργό, να έχουν περάσει από το Αστυνομικό Τμήμα για να δώσουν κατάθεση και αυτή τη στιγμή μπορεί να βρίσκονται ακόμα στο χωριό ενώ δεν αποκλείεται να έδωσαν και το «παρών» στην κηδεία του αδικοχαμένου άνδρα προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες.

Έτσι δικαιολογείται άλλωστε και η έντονη παρουσία αστυνομικής δύναμης στην Εφύρα τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να διαπιστώσουν κάποια ύποπτη κίνηση ή προσπάθεια διαφυγής.

ΠΗΓΗ PATRISNEWS