Τον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Β’ κ. Γιώργο Αρβανιτίδη, συνοδευόμενο από το τοπικό όργανο, συνάντησαν εκπρόσωποι του προεδρείου του ΣΚΕΑΝΑ. Για τον ΣΚΕΑΝΑ παρευρέθησαν ο πρόεδρος κ. Τάσος Γιατράς και ο γεν. γραμ. κ. Παναγιώτης Ματθαιόπουλος. Στην συνάντηση επίσης συμμετείχε η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας.

Ο κ. Αρβανιτίδης εκτός των άλλων, με την ιδιότητα του Κοινοβουλευτικού Υπευθύνου τομέα Ενέργειας & Περιβάλλοντος έκανε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τους εκπροσώπους της εστίασης, για τις τρέχουσες πολιτικο- οικονομικές εξελίξεις της επικαιρότητας, με κοινή παραδοχή όλων να είναι ότι διανύουμε μια κρίση με ανυπολόγιστες συνέπειες, η οποία έχει τεράστιο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του ΣΚΕΑΝΑ αναφέρθηκαν στην τεράστια ενεργειακή κρίση και το κόστος της, που πνίγει την εστίαση. Με τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν δεν προβλέπεται καμία μέριμνα για κλάδο. Η ανακοίνωση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ενέργειας των επιχειρήσεων καθώς και της αποκλιμάκωσης αυτών για τις επιχειρήσεις που υπερβαίνουν τις 2000kw, αφήνουν απροστάτευτες χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης σε όλη την χώρα.

Στην συνέχεια συζητήθηκε και ένα ακόμα θέμα που “καίει” τις επιχειρήσεις, αυτό του ασφαλιστικού με τον Βουλευτή να κατανοεί και να συμφωνεί με τις ριζικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να ξαναγίνουν βιώσιμες στην πράξη.

Τις επόμενες ημέρες θα σταλεί και το υπόμνημα με τις αναλυτικές θέσεις του ΣΚΕΑΝΑ επί των ζητημάτων που συζητήθηκαν.