Στην εκπομπή «Ελένη» και τη Δήμητρα Καλφούντζου έδωσε συνέντευξη ο Αιμίλιος Χειλάκης. Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για τη σημασία της συντροφικότητας στη ζωή του, την εκτίμηση που τρέφει για τις γυναίκες και εξήγησε γιατί δηλώνει «εραστής» και όχι «σύζυγος» της τηλεόρασης.

«Η λέξη σύντροφος είναι πολιτική γιατί είσαι με τον άνθρωπο που ζεις και τρως από το ίδιο πιάτο. Πιστεύω στη συντροφικότητα. Με τον σύντροφό μας είμαστε συνεργάτες σε ένα πολύ ωραίο έργο που λέγεται ζωή. Με την Αθηνά συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον», είπε αρχικά ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης είπε στη συνέχεια: «Τον χειμώνα θα είμαι στην Κρήτη για 2,5 μήνες για να γυρίσω την ταινία “Καπετάν Μιχάλης” του Καζαντζάκη. Λέω πολλές φορές “μη με ρωτάτε γιατί έκανα αυτήν τη δουλειά, ρωτήστε με γιατί την κάνω ακόμα”. Έχω πει όχι σε συνεργασίες και όταν ήμουν πιο μικρός και δεν είχα λεφτά. Μπορούσα να επιβιώνω και με λίγα».

Ο Αιμίλιος Χειλάκης μίλησε για τις αλλαγές που έχει κάνει στη ζωή του μεγαλώνοντας: «Τα λάθη που έχω κάνει μεγαλωμένος πατριαρχικά, μου έδειξαν τι πρέπει να κάνω σωστά. Μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας μπόρεσα να κάνω την οικογένεια που έχω σήμερα με την Αθηνά. Έχω μάθει να αγαπάω την σκέψη που είναι πιο πολυσχιδής από τη δική μου κι έτσι πολύ συγκεκριμένοι φίλοι μου και συντελεστές είναι γυναίκες».

Όσο για την τηλεόραση, ο Αιμίλιος Χειλάκης δηλώνει: «Είμαι εραστής και όχι σύζυγος της τηλεόρασης. Όταν θα υπάρξει κάτι όπως ο ρόλος στις Άγριες Μέλισσες ευχαρίστως να το κάνω».