Πάνω από 100 είναι τα κενά που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών, εν όψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς που ξεκινάει.

Σύμφωνα με την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών τα κενά αυτά προέρχονται από διάφορα τμήματα και θα καλυφθούν εκ των έσω, από την στιγμή που οι ελλείψεις αυτές για την νέα χρονιά θεωρούνται δεδομένες.

Ωστόσο, είναι ελλείψεις που κάποια στιγμή θα πρέπει να καλυφθούν, με τις αντίστοιχες προσλήψεις, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα που αφορούν την διδασκαλία και την εκπαίδευση, αλλά και την γενικότερη ομαλή λειτουργία των σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Από την άλλη το Πανεπιστήμιο θα ενισχυθεί, σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργείου, με 22 ακαδημαϊκούς καθηγητές που προλαμβάνονται εκτάκτως, προκειμένου να καλύψουν κενές θέσεις που υπάρχουν σε διάφορες σχολές. Ωστόσο, φέτος συνταξιοδοτήθηκαν 40 μέλη ΔΕΠ, ενώ υπάρχουν 27 θέσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα από το 2021. 

 

Πάνω από 30.000 φοιτητές

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε ακαδημαϊκό εκπαιδευτικό προσωπικό, δεν είναι τωρινό βέβαια, αλλά  είναι ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και χρόνια τα ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα και όχι μόνο το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών από την πλευρά του είναι έτοιμο να υποδεχθεί για την νέα χρονιά τόσο τους πρωτοετείς φοιτητές, όσο και τους πιο "παλιούς", έχοντας προχωρήσει στις αλλαγές που προβλέπονται λόγω του νέου σχεδιασμού των Πανεπιστημίου, με την μεταφορά ιδρυμάτων και σχολών.

Σημειώνουμε ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει  30.664 ενεργούς φοιτητές, 1.746 μεταπτυχιακούς φοιτητές και 2.058 υποψήφιους διδάκτορες. Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες που υπηρετούν σε αυτό ανέρχονται σε 693 ενώ διαθέτει και 234 μέλη επιστημονικού προσωπικού.