Μπαράζ περιστατικών με απατεώνες που κάνουν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ έχει καταγγελθεί το τελευταίο διάστημα στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα συμβάντα με "μαϊμού" υπαλλήλους της ΔΕΗ στην Πάτρα είναι αρκετά και γίνονται εις βάρος κυρίως ηλικιωμένων. Το περιστατικό που καταγγέλλει σε ανάρτηση της Πατρινή είναι χαρακτηριστικό.

Απατεώνες χτύπησαν το κουδούνι στο πατρικό της σπίτι την ώρα που έλειπαν άπαντες εκτός από τη μητέρα της. Η μητέρα της, τους άνοιξε και στην πόρτα της παρουσιάστηκε ένας άνδρας που της είπε ότι είναι υπάλληλος της ΔΕΗ.

Μάλιστα, της είπε ότι σε δύο περίπου ώρες θα γινόταν διακοπή ρεύματος και για αυτό και προχώρησε σε σχετικούς ελέγχους, ζητώντας της να ανάψει όλα τα φώτα. 

Προφανώς για να γίνει πιο πειστικός μετακίνησε το ψυγείο για να δει τάχα τι γίνεται από πίσω. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων προφανώς, άνοιξε σε συνεργό του, σύμφωνα με τα όσα εικάζει η καταγγέλλουσα προκειμένου να βρει χρήματα ή αντικείμενα αξίας.

Τα έκανε όλα άνω κάτω, χωρίς η ηλικιωμένη να πάρει κάτι είδηση. Στη συνέχεια ο "υπάλληλος" της ΔΕΗ έβγαλε ένα χαρτί, ζήτησε τα στοιχεία της γυναίκας, λέγοντας της ότι η ΔΕΗ της επιστρέφει 150 ευρώ, δίνοντας της 200 ευρώ και ζητώντας της 50 ευρώ ρέστα. 

Τελικά ο δήθεν υπάλληλος της ΔΕΗ έφυγε με άδεια χέρια από το σπίτι (η μητέρα της καταγγέλλουσας δεν είχε πάνω της χρήματα) και η ηλικιωμένη γυναίκα όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι φωτογραφίες είναι από το διαμέρισμα που συνέβη στο σκηνικό.