Ουσιαστική επίσκεψη για σημαντικά ζητήματα που αφορούν το δημοσιογραφικό κλάδο, πραγματοποίησαν στο Ηράκλειο, οι διοικήσεις ΕΣΗΕΠΗΝ και ΤΕΑΣ.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε εποικοδομητική συνάντηση με τους συναδέλφους του τμήματος Ηρακλείου, όπου αντηλλάγησαν απόψεις για τα μείζονα θέματα που μας απασχολούν. Οι διοικήσεις ΕΣΗΕΠΗΝ και ΤΕΑΣ, είχαν επίσης ενδιαφέρουσες επαφές με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τους αντιπεριφερειάρχες Νίκο Συριγωνάκη, Γιώργο Πιτσούλη, Νίκο Ξυλούρη.

Ανάλογες συναντήσεις και συζητήσεις έγιναν με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μανώλη Αλιφιεράκη.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δημοσιογράφων επέμειναν στην ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης των επαγγελματιών συντακτών στα γραφεία Τύπου τόσο της Περιφέρειας, όσο και του Δήμου και ζήτησαν να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στον τομέα της ενημέρωσης στα γραφεία των χωρικών αντιπεριφερειαρχών, αλλά και των διαφόρων Οργανισμών του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων εξετάστηκε η δυνατότητα κοινών εκδηλώσεων πνευματικού περιεχομένου, μέσω προγραμμάτων που προβλέπονται γι’ αυτούς τους σκοπούς.

Αιχμή του δόρατος η μεταφορά σε ειδικούς εκθεσιακούς χώρους μέρους της πολύτιμης πνευματικής παρακαταθήκης του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Η πρόταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό τόσο από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη όσο και από το Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό.

Οι εκπρόσωποι ΕΣΗΕΠΗΝ και ΤΕΑΣ, ευχαρίστησαν για το ενδιαφέρον και τη συνδρομή της Περιφέρειας του Δήμου και του Επιμελητηρίου σε ό,τι αφορά τη στήριξη κατά το παρελθόν ανάλογων παρεμβάσεων, με την ενίσχυση της θεατρικής ομάδας των συναδέλφων της Κρήτης κ.λ.π..

Ιδιαίτερα συγκινητική όσο και τιμητική ήταν η παρουσία των διοικήσεων ΕΣΗΕΠΗΝ και ΤΕΑΣ στη σημαντική εκδήλωση βράβευσης των άμεσων συνεργατών και οιωνεί συναδέλφων των δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερς και καμεραμάν της Κρήτης, την οποία διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ σε συνεργασία με την Περιφέρεια, την ΕΣΗΕΠΗΝ και το Δήμο Ηρακλείου.

Την ευθύνη διοργάνωσης που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία είχε ο αναπληρωτής ταμίας του ΠΣΑΤ και αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Αντώνης Παπουτσάκης, συνεπικουρούμενος από τους συναδέλφους Όλγα Σουτζή και Στέλιο Σβολιαντόπουλο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Νίκος Συριγωνάκης, Γιώργος Πιτσούλης, και ο αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς.

Ιδιαίτερη στιγμή η βράβευση του παλαίμαχου φωτορεπόρτερ Κώστα Χριστοδουλάκη. Η βράβευση έγινε από τον συμπέθερό του βετεράνο δημοσιογράφο και «πρύτανη» του αθλητικού ρεπορτάζ αγαπητό συνάδελφο Σώτο Παιδάκη.

Την αντιπροσωπεία των Διοικητικών Συμβουλίων ΕΣΗΕΠΗΝ και ΤΕΑΣ, αποτελούσαν ο Πρόεδρος Κυρ. Κορτέσης, ο αντιπρόεδρος Αντ. Παπουτσάκης, ο Πρόεδρος Θαν. Μπαμπανέβας, ο αντιπρόεδρος Κων. Βασιλάκης, ο Γεν. Γραμματέας Κων. Θεοδωρόπουλος.