"Ηλεκτρισμένο" είναι το κλίμα μεταξύ των εκπαιδευτικών και του υπουργείου Παιδείας.

Η απόφαση του υπουργείου να προχωρήσει σε προσφυγή κατά της αποχής που αποφάσισε ο κλάδος για το μέτρο του μέντορα και του ενδοσχολικού συντονιστή, ήταν μόνο το "κερασάκι". 

Όμως η αρχή της ρήξης έχει γίνει από αλλού. Το διευρυμένο ωράριο που αποφάσισε το υπουργείο έφερε στο προσκήνιο την αβεβαιότητα στους εκπαιδευτικούς και ένα αλαλούμ στα σχολεία.

Πολλοί από τους εκπαιδευτικούς που ήταν να εργαστούν σε ολοήμερα έμαθαν την τελευταία στιγμή σε ποια σχολική μονάδα θα πάνε την σχολική χρονιά που ήδη ξεκίνησε. Άλλοι πάλι το ψάχνουν ακόμα και περιμένουν σινιάλο από τους αρμοδίους. 

Βλέπετε, τα σχολεία που είχαν οριστεί για να πάρουν μέρος στο διευρυμένο ωράριο και δεν συγκέντρωσαν το απαιτούμενο ενδιαφέρον από τους γονείς, δεν χρειάζονται τους επιπλέον εκπαιδευτικούς για τις ώρες που θα λειτουργούσαν.

Οπότε αυτοί θα πρέπει να πάνε στο δεύτερο ή στο τρίτο σχολείο που είχαν δηλώσει κατά προτεραιότητα. Έτσι έχει δημιουργηθεί ένα αλαλούμ και ενώ η χρονιά τώρα ξεκινάει.

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι περισσότεροι από αυτούς τους εκπαιδευτικούς που προορίζονται για τα ολοήμερα, θα εργαστούν πρωινές ώρες αφού τα σχολεία που τελικά θα έχουν διευρυμένο ωράριο, είναι ελάχιστα. Ακόμα και τα 57 που δηλώθηκαν είναι οριακά με τμήματα που συμπληρώνουν μόλις 10 με 12 μαθητές.