Αρκετά είναι τα παράπονα των πολιτών της Πάτρας για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους, στους πεζόδρομους και στις πλατείες, με την παράνομη στάθμευση και τα διπλοπαρκαρισμένα.

Σύμφωνα με αρκετούς δημότες – πολίτες που καθημερινά κυκλοφορούν στο κέντρο και στους δρόμους αυτούς, παρατηρείται το φαινόμενο της κυκλοφοριακής αναρχίας.

Για παράδειγμα οδοί που έχουν αρκετή κίνηση, με μεγάλη διέλευση οχημάτων τις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής, είναι στην μία πλευρά τους καταλυμένες μόνιμα σχεδόν από αυτοκίνητα που σταθμεύουν εκεί, είτε για λίγο, είτε και για ώρες.

Ο δρόμος της Κορίνθου από το ύψος της Παπαφλέσσα έως και την πλατεία Πυροσβεστείου, είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του φαινομένου αυτού, κάτι που διαπιστώνουν πεζοί και οδηγοί.

Δεν είναι όμως το μόνο. Καραϊσκάκη, Αγίου Ανδρέου, Γούναρη, Κανακάρη, Αγίου Νικολάου είναι ορισμένα ακόμα παραδείγματα από αυτή την μακριά λίστα που παρατηρείται η διπλοστάθμευση.

Τα διπλοπαρκαρισμένα πλέον σε ορισμένα σημεία έχουν γίνει τριπλοπαρκαρισμένα, με τους δημότες να μιλούν για μία ανοχή της τροχαίας, υποστηρίζοντας ότι δεν κάνει κάτι για να διορθώσει αυτή την κατάσταση.

Όπως λένε σπάνια βλέπουν αστυνομικούς στους δρόμους να αφαιρούν πινακίδες και να προχωρούν σε κλήσεις στους παραβάτες για να σταματήσουν την κατάσταση αυτή.