Το «Naija Odyssey» για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο με φόντο την ελληνική και νιγηριανή κουλτούρα που τον χαρακτηρίζει έφτασε μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μπροστά στην κάμερα του ESPN, με την Μαλίκα Άντριους ο σταρ των Μπακς θέλησε να μιλήσει για το ψευδώνυμο που φέρει στο ΝΒΑ, αλλά και την παρουσία του στην Εθνική Ελλάδας μαζί με τα αδέρφια του, Θανάση και Κώστα.

«Αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής μου. Έπαιξα με τα αδέλφια μου στην Εθνική και είδα πώς έχουν δουλέψει και μπορούσα να τους συμβουλεύσω, να παίξω μαζί τους και εναντίον τους, να μοιραστούμε τα αποδυτήρια. Ενθουσιάστηκα όταν έβαζαν κάποιο σουτ. Δεν το παίρνω δεδομένο και αν μπορούσα να το ξαναζήσω τα επόμενα 10 χρόνια της καριέρας μου, κάτι που θα δούμε αν θα γίνει, θα ήθελα να το κάνω» τόνισε ο Γιάννης.

Και στη συνέχεια εξήγησε: «Στα παιδιά μου μαθαίνω και την ελληνική και την νιγηριανή κουλτούρα μου. Αυτό έκαναν οι γονείς μου και αυτό κάνω και εγώ. Είναι καλό ότι μπορώ να μοιραστώ την ιστορία μου και να καταλάβει ο κόσμος από πού είμαι.

Ο κόσμος με αποκαλεί μόνο "Greek Freak" και όχι "Nigerian Freak". Ο κόσμος όμως πρέπει να καταλάβει ότι δεν είμαι μόνο Έλληνας ή Νιγηριανός. Στο ξεκίνημα οι γονείς μου ένιωθαν περίεργα. Δεν μπορείς να διαλέξεις το παρατσούκλι, αλλά μπορώ να πω στον κόσμο ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα, αλλά ξέρω πράγματα και για την Νιγηρία. Δεν είμαι ένα πράγμα».

Όσον αφορά για το... πού θεωρείται Έλληνα και πού Νιγηριανός, ο Αντετοκούνμπο είπε: «Στην Ελλάδα μου έλεγαν ότι δεν ήμουν αρκετά Έλληνας. Ξέρω ποιος είμαι. Όταν ήμουν μικρός με πείραζε αυτό. Μου έλεγαν ότι δεν ήμουν αρκετά Έλληνας, ότι είμαι Νιγηριανός. Δεν έχω το ίδιο δέρμα. Μου έλεγαν να πάω πίσω στους Νιγηριανούς φίλους μου.

Στην Νιγηρία μου έλεγαν ότι δεν είμαι αρκετά Νιγηριανός επειδή δεν μιλούσα την γλώσσα. Ότι δεν καταλάβαινα ίγκμπο. Αυτό δεν στέκεται εμπόδιο στο από πού είμαι. Τώρα είμαι αρκετά ώριμος για να καταλάβω ότι είμαι και τα δύο και να καταλαβαίνω ότι δεν έχει σημασία τι σκέφτεται ο κόσμος για εμένα. Σημασία έχουν οι αξίες που μου έδωσαν οι γονείς μου».

Και τέλος, αναφέρθηκε και στην κίνηση που έκανε το 2019 σε αγώνα των Μπακς με τους Λέικερς, όπου έστεψε τον εαυτό του «βασιλιά» επισημένοντας πως η κίνηση αυτή δεν είχε στόχο... τον ΛεΜπρόν Τζέιμς αλλά ήταν μία συνέχεια του ονόματός του.

Πηγή:www.gazzetta.gr