Σοβαρό ζήτημα με την αύξηση των παγίων εξόδων μετά την εμφάνιση της ενεργειακής κρίσης και την εκτόξευση της τιμής της κιλοβατώρας στα ύψη, αντιμετωπίζουν τα κομμωτήρια.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου το πιστολάκι που αποτελεί ένα εργαλείο απαραίτητο για την λειτουργία των κομμωτηρίων καίει αρκετό ρεύμα και ενέργεια, γεγονός που έχει ανεβάσει το ύψος των λογαριασμών που έρχεται στις επιχειρήσεις τους.

Μάλιστα, η αύξηση αυτή φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το 50% των ποσών που έρχονταν πριν από την ενεργειακή κρίση, κάτι που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους κομμωτές.

Ένα ακόμα απαραίτητο μέσο για την λειτουργία των επιχειρήσεων του είδους είναι ο θερμοσίφωνας που και αυτός καίει ενέργεια και ανεβάζει το κόστος των πάγιων εξόδων των κομμωτηρίων.

Όλα αυτά σε μία εποχή που ενώ η κίνηση έχει πέσει σημαντικά στα κομμωτήρια, οι γάμοι και οι γαμήλιες εκδηλώσεις έδωσαν το φετινό καλοκαίρι μια άλλη πνοή στον κλάδο.

Χωρίς τους γάμους θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα για τα κομμωτήρια. Οι γάμοι όμως τελειώνουν το καλοκαίρι και αυτό θα είναι ένα θέμα, σε ένα κλάδο που χτυπήθηκε από την πανδημία και χτυπιέται από την ενεργειακή κρίση.

Πάντως, αυτό που ζητούν οι κομμωτές από το κράτος και την πολιτεία, είναι η καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και της φοροδιαφυγής, στοιχεία που στον κλάδο τους ταυτίζονται με τα βαλιτσάκια και τα κουρέματα – χτενίσματα στο σπίτι. Κάτι που τους παίρνει ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς τους…