Όλες οι μάσκες κάποτε πέφτουν. Σήμερα αποδείχτηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο για ποιο λόγο η Ν.Δ. κοπτόταν τόσο για την μυστικότητα στις συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής σχετικά με το θέμα των υποκλοπών.

Ενώ ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ , Χρήστος Ράμμος, επιβεβαίωσε ότι το αρχείο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, καταστράφηκε την ημέρα της καταγγελίας που έκανε ο ίδιος και ότι η υποκείμενη θεσμικά σε έλεγχο ΕΥΠ από την ΑΔΑΕ έδειξε απροθυμία στον σχετικά έλεγχο, είδαμε ένα… θαύμα!

Οι βουλευτές της Ν.Δ. που μετέχουν στην εξεταστική, δήλωσαν ότι ο κ. Ράμμος είπε ότι… δεν ξέρει πότε καταστράφηκε το αρχείο της παρακολούθησης, όλα έγιναν νόμιμα και εν ολίγοις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Πως θα διακριβώσει την αλήθεια ο ενεργός πολίτης που ενδιαφέρεται να μάθει αν οι θεσμοί της χώρας έχουν γίνει «σουρωτήρι», από τη κυβέρνηση;

Ρητορικό το ερώτημα. Δεν μπορεί να μάθει!

Όπως δεν μπορεί να μάθει κανείς ούτε τους λόγους παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ούτε την αιτιολογία της δεύτερης συναπτής παρακολούθησης, ούτε τους «εθνικούς λόγους», ούτε τίποτα.

Ή μάλλον για… καθήστε λίγο…

Τι έκανε την επίμαχη περίοδο ο ευρωβουλευτής Ανδρουλάκης; Πρωτοστατούσε για το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γείτονα χώρα. Και με αρκετή επιτυχία θα πρόσθετα. Οπότε αν υπήρχε θέμα εθνικής ασφάλειας, μάλλον υπήρχε για την… Τουρκία και τον Ερντογάν!

Όσο η κυβέρνηση προσπαθεί να συσκοτίσει τα πράγματα, όσο γελοιοποιεί τους θεσμούς ώστε να μην λειτουργούν στην κατεύθυνση εξιχνίασης της υπόθεσης, όσο κρατικοί υπάλληλοι αρνούνται να λογοδοτήσουν στις υπηρεσίες που τους ελέγχουν, τόσο τα σενάρια και οι υποθέσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας, παίρνουν εφιαλτικές διαστάσεις!

Τι κρύβει η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης; Γιατί προστατεύουν την εταιρία που κατέχει το κατασκοπικό λογισμικό predator στην Ελλάδα; Γιατί απαγορεύουν (σχεδόν απειλώντας δημόσια, όπως η κ Μπακογιάννη) όσους γνωρίζουν, να μην μιλήσουν;

Ομερτά, εκφοβισμός, καταστροφή στοιχείων και παραπληροφόρηση…

Όχι, δεν είναι κάτι απλό που προέκυψε από λάθη δημόσιων λειτουργών. Κάτι πολύ σοβαρό κρύβεται από πίσω. Αυτό μας δείχνουν με την συμπεριφορά τους τα κυβερνητικά στελέχη.

Και όσο και να προσπαθούν, το οικοδόμημα αποπροσανατολισμού, ψεύδους και χειραγώγησης μέσω τρομοκρατίας, θα καταρρεύσει με πάταγο. Και τότε πολλοί θα λογοδοτήσουν. Από τη βάση μέχρι την κορυφή της πυραμίδας.

Και αυτός ο χρόνος είναι κοντά!!!