Μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε στα μισά και κάτι του Σεπτεμβρίου, όμως, στον παραλιακό δρόμο των Βραχνεΐκων η θάλασσα βγαίνει έξω, με τα κύματα να αγκαλιάζουν τα διερχόμενα οχήματα.

Το σκηνικό αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής αφού σκέφτονται ότι αν η κατάσταση με την θάλασσα να βγαίνει στον δρόμο είναι τέτοια, σε μια εποχή που δεν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι, τι θα γίνει όταν χειμωνιάσει για τα καλά;

Η σκέψη τους αν λάβουμε υπόψη μας τι είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο όταν η κακοκαιρία ήταν τόσο έντονη που είχε προκαλέσει μεγάλες ζημιές στα καταστήματα της περιοχής, αλλά και στα σπίτια, είναι γεγονός ότι έχει μία βάση.

Οι κάτοικοι των Βραχνεΐκων περιμένουν εδώ και καιρό τα συνεργεία του δήμου να προχωρήσουν σε ορισμένες παρεμβάσεις για να επιδιορθώσουν κάποια από τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και μήνες στον δρόμο, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες από την δημοτική αρχή μέσα στον επόμενο μήνα τα συνεργεία του δήμου θα πιάσουν δουλειά στην παραλιακή των Βραχνεΐκων, ξεκινώντας από το ύψος των Ροϊτίκων και φτάνοντας έως στο Μονοδένδρι.

Ωστόσο, οι εργασίες αυτές όπως ξεκαθαρίζουν στον δήμο, δεν θα επιλύσουν οριστικά το πρόβλημα που υπάρχει στην συγκεκριμένη παραλιακή οδό με την διάβρωση της ακτής και το «φάγωμα» του δρόμου από την θάλασσα.

Αυτό θα γίνει αργότερα με το έργο που είναι να προχωρήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την ευρύτερη παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

(Η φωτογραφία είναι από την εφημερίδα «Πολιτεία»).