Μια άτυπη παρατεταμένη προεκλογική περίοδο διάγει η δημοτική παράταξη σπιράλ εδώ και εβδομάδες: Επισκέψεις στους οικισμούς που συναπαρτίζουν τον Δήμο Πατρέων, συνεχείς επαφές με τους δημότες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, διανομή εφημερίδων και συζήτηση με τους πατρινούς σε διάφορες συνοικίες της πόλης, κατάθεση συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων για την Πάτρα, έντονος αντιπολιτευτικός λόγος επί όλων των αυτοδιοικητικών ζητημάτων, λειτουργία των γραφείων της παράταξης και ειδικές εκδηλώσεις.

Ο Οκτώβριος του 2022, εξάλλου, έχει τεθεί ως ο μήνας της επίσημης έναρξης της προεκλογικής χρονιάς, με δεδομένο πως οι επόμενες δημοτικές εκλογές έχουν ήδη οριστεί, από τον αντίστοιχο νόμο, για την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 (με επαναληπτικές εκλογές –δεύτερη Κυριακή, δηλαδή, για την εκλογή δημάρχου- την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023).

Το σπιράλ έχει ήδη ζητήσει και εξασφαλίσει το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», προκειμένου να φιλοξενηθεί στη σκηνή του μια ανοικτή ολοήμερη συνεδριακή διαδικασία που θα συζητηθεί, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, ακριβώς ένα χρόνο πριν από το στήσιμο της δημοτικής κάλπης για τον Δήμο Πατρέων. Θα έχει προηγηθεί, μία εβδομάδα νωρίτερα (το πρωινό του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου 2022, στο θέατρο «Όροφως»), μία εσωτερική διαδικασία της παράταξης, μία συνάντηση μελών με τίτλο «Λάβετε Θέσεις».

Τα μέλη της παράταξης αυξάνονται διαρκώς. Πολιτικά στελέχη από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις τάσσονται στις τάξεις της μοναδικής ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης της πόλης. «Συναντήσεις Γνωριμίας με το σπιράλ», εξάλλου, διοργανώνονται σε τακτική βάση. Δύο τέτοιες ανοικτές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της παράταξης (στο ισόγειο της Αλεξάνδρου Υψηλάντου 100), την Τετάρτη 21 και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στις 8μμ. Ο Πέτρος Ψωμάς και οι συνεργάτες του απευθύνουν δημόσιο κάλεσμα στους συνδημότες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το όραμα, τις ιδέες και τον τρόπο οργάνωσης του σπιράλ, με στόχο την ενδεχόμενη ένταξή τους στο μητρώο μελών της παράταξης.

Με την ευκαιρία ανακοινώνονται και οι νέες ώρες λειτουργίας του γραφείου: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 6-9μμ.