Αντιδράσεις από επαγγελματίες εστίασης που δραστηριοποιούνται κυρίως στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, έχει φέρει η συμπεριφορά ορισμένων επαιτών προς τους πελάτες των καταστημάτων τους.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες οι συγκεκριμένοι επαίτες δείχνουν μία επιθετική και ανάρμοστη συμπεριφορά, πλησιάζοντας τα τραπεζοκαθίσματα όπου κάθονται οι πελάτες τους, επιμένοντας στην στάση τους και σε αυτό που ζητάνε, ακόμα και όταν τους λένε να απομακρυνθούν.

Πρόκειται για τρία με τέσσερα συγκεκριμένα άτομα που επαιτούν όχι μόνο στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, αλλά και σε άλλα σημεία της Πάτρας, ενώ επειδή μένουν στους δρόμους εδώ και καιρό, είναι γνωστοί στους περισσότερους Πατρινούς.

Τα συμβάντα όμως που έχουν φτάσει ως παράπονα και καταγγελίες στο προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ έχουν γίνει στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Μάλιστα σε μία από τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επαγγελματιών, ο επαίτης έβαλε ακόμα και τα χέρια του στο πιάτο που είχε σερβιριστεί στο τραπέζι.

Με λίγα λόγια έχουν γίνει κάτι παραπάνω από ενοχλητικοί τόσο στους πελάτες, όσο και στα καταστήματα. Ο ΣΚΕΑΝΑ, προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα και να αποφύγει κάποιο πιθανό επεισόδιο, είτε με πελάτη, είτε με επαγγελματία κατά των συγκεκριμένων επαιτών έχει ετοιμάσει επιστολή διαμαρτυρίας προς την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, ενημερώνοντας την για τα συμβάντα και ζητώντας της να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.