Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του αντιπροέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ. Γιώργου Μαγιάκη, στο οποίο καταλογίζει πολιτικές σκοπιμότητες σε όσους αντέδρασαν στην αυθαίρετη απόφαση του Δ.Σ. για ονοματοδοσία του κτιρίου Μπάρρυ σε «Κώστα Καζάκου».

Τον κύριο Μαγιάκη προσωπικά δεν τον γνωρίζω.

Άλλωστε προς ενός έτους, πιθανόν για κομματικούς λόγους, ακυρώθηκε προγραμματισμένο ραντεβού την τελευταία στιγμή, που είχα μαζί του ως θεσμικός παράγοντας του αθλητισμού, για να στηρίξουμε δράσεις του Δήμου στις κατασκηνώσεις.

Πιθανόν να είχε ενημέρωση από κοινό «φίλο» ότι είμαι εχθρός της «Επανάστασης».

Το παραπάνω γεγονός το έχω ξεπεράσει. Άλλωστε δεν με διέκρινε ποτέ διαχρονικά, η κομματική εμπάθεια.

Αυτή την ασθένεια την έχω παραχωρήσει σε άλλους.

Όμως δεν δέχομαι να «κατηγορούμε» από κανέναν, ότι δεν θέλησα να αναγνωρίσω το έργο και την προσφορά του αείμνηστου Κώστα Καζάκου, με την δημόσια ανάρτησή μου.

Πολύ περισσότερο από αυτούς που κρίνουν τα πάντα με κομματικά και στην συγκεκριμένη περίπτωση με Κομμουνιστικά κριτήρια.

Άλλωστε από μικρός, ακόμη και σήμερα, την 28η Οκτωβρίου με αγωνία κάθομαι στο σαλόνι του σπιτιού μου για να παρακολουθήσω στην τηλεόραση π.χ. την ταινία «Υποβρύχιο Παπανικολής» ή άλλες που ήταν πρωταγωνιστής ο Κώστας Καζάκος.

Μου αναπτερώνει το Εθνικό και Πατριωτικό φρόνημα ως Έλληνα, χωρίς να εξετάζω την πρότερη κομματική θέση του ηθοποιού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όπως δεν εξέτασα ποτέ και τον αριθμό των πατριωτικών ταινιών που ήταν πρωταγωνιστής, στα πέτρινα χρόνια της δικτατορίας.

Τότε που η δικτατορία, π.χ. αφαιρούσε και το διπλωματικό διαβατήριο το Νομπελίστα, διπλωμάτη και ανθρώπου του πνεύματος Γιώργου Σεφέρη.

Επειδή λοιπόν κατηγορούμαστε ότι δεν αναγνωρίζουμε και την προσφορά του Κώστα Καζάκου στην Πάτρα, για το μικρό διάστημα που ήταν καλλιτεχνικός Δ/ντης του ΔΗΠΕΘΕ, θα θέσω ευθέως το ερώτημα στον κύριο Μαγιάκη:

Γιατί κύριε Μαγιάκη δεν κάνατε αντίστοιχη πρόταση για την ονοματοδοσία π.χ. της θεατρικής Σκηνής σε «Μάγια Λυμπεροπούλου», από τις μεγαλύτερες θεατρικές μορφές του σύγχρονου θεάτρου που άφησε την τελευταία της πνοή την Πέμπτη 22/7/2022, της 1ης Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας;

Και επειδή ως κομμουνιστές επιθυμείτε πάντα να διαγράφετε την ιστορία και τα ονόματα σε κάθε τόπο, με νέες ονομασίες δηλωτικές προς το Κομμουνιστικό Καθεστώς, θα σας πρότεινα να μετονομαστεί η Όθωνος – Αμαλίας στην Πάτρα, στον πρόσφατα αποβιώσαντα και τελευταίο Γενικό Γραμματέα της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Η παραπάνω πρότασή μου τόσο για την θεατρική σκηνή, όσο και για τον δρόμο, ελπίζω να υιοθετηθεί από την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο.