Μια μοναδική συναυλία δόθηκε από τον Γιώργο Νταλάρα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στην Πάτρα, το βράδυ της Δευτέρας.

Μια συναυλία που "ταξίδεψε" τον κόσμο που έδωσε βροντερό παρών στις κερκίδες του σταδίου στις μνήμες των "χαμένων πατρίδων" και τους έκανε να συγκινηθούν και να νοσταλγήσουν.

Ο Γιώργος Νταλάρας ήταν για ακόμα μία φορά εκπληκτικός στις ερμηνείες του πάνω στη σκηνή. Τραγούδησε τραγούδια που είχαν μία άμεση αναφορά στην Σμύρνη και στην Μικρασιατική καταστροφή, αλλά και τραγούδια κοινωνικά, με ηχηρά μηνύματα, όπως και κομμάτια ερωτικά που έχουν αγαπηθεί διαχρονικά από το κοινό.


Τους ταξίδεψε μουσικά ο Γιώργος Νταλάρας στην Πάτρα


Μοναδικός Γιώργος Νταλάρας σε μια συναυλία φθινοπωρινή στην Πάτρα

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στην Σμύρνη, στην Σμύρνη που σύμφωνα με τον τίτλο της εκδήλωσης («Σμύρνη Αιώνια»), θα ζει για πάντα στις καρδιές των Ελλήνων και στην ψυχή αυτού του λαού.

Όπως και οι υπόλοιπες από τις χαμένες πατρίδες. Άλλωστε τα 100 χρόνια που έχουν περάσει από τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της νεότερης Ελλάδας, δείχνουν ότι η Σμύρνη και οι χαμένες πατρίδες της Μικράς Ασίας δεν πρόκειται να λησμονηθούν ποτέ.


Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος για τον Γιώργο Νταλάρα από την Πάτρα

Η συναυλία έγινε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και σε αυτή συμμετείχε η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, αλλά και της ερμηνεύτριας Ασπασίας Στρατηγού.

Στόχος αυτής της σύμπραξης πέρα από το "ξύπνημα" του πόθου για τις "χαμένες πατρίδες" ήταν η ενίσχυση της αλληλεγγύης και η ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών στην κατεύθυνση της ουσιαστικής και αποτελεσματικής προσφοράς προς τους αδύναμους πολίτες, σε μια εποχή που οι ανάγκες των κοινωνικών δομών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών είναι σημαντικά αυξημένες.


Ο Νεκτάριος Φαρμάκης για τα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή - Συναυλία Γιώργου Νταλάρα


Το χειροκρότημα του κόσμου ήταν η επιβεβαίωση ότι η εκδήλωση αυτή ήταν από κάθε πλευρά επιτυχημένη ενώ στο τέλος της συναυλίας αρκετοί παρέμεναν στον χώρο και ζητούσαν ακόμη ένα τελευταίο τραγούδι απ΄τον κορυφαίο ερμηνευτή ο οποίος τους το χάρισε.


Λυρικός Γιώργος Νταλάρας και κοινό έγιναν ένα