Έχοντας πλέον «κτίσει» την δική του καριέρα στην τηλεόραση και έχοντας φτιάξει ένα αρκετά καλό όνομα στην καλλιτεχνική αγορά ο Αχαιός, Νίκος Πολυδερόπουλος, θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές που θα δούμε σε ένα από τα σημαντικότερα φετινά τηλεοπτικά project του Mega.

Στο «Μαύρο Ρόδο». Ο Αχαιός ηθοποιός θα έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο και σε αυτή τη σειρά, φτιαγμένος για τις δύσκολες αποστολές, έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις με το παίξιμο του στην σειρά «Τατουάζ» του Ανδρέα Γεωργίου όταν υποδυόταν τον ψυχοπαθή δολοφόνο. 

Δεν μαρτυράμε βέβαια τον ρόλο του ταλαντούχου ηθοποιού σε αυτή τη σειρά, το μόνο που σχολιάζουμε είναι το όλο σενάριο που έχει να κάνει με τη μοναστική ζωή, ταιριάζει σε έναν βαθμό στην φιλοσοφία του αφού και σε αυτόν του αρέσει κατά καιρούς να απομονώνεται από τους γύρω του και να ζει μόνος του, κάτι που έχει δηλώσει και ο ίδιος.

Η ιστορία της σειράς που βασίζεται στο βιβλίο της Ελένης Καπλάνη έχει να κάνει με έναν παράφορο έρωτα από δύο αντίθετους κόσμους. Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Αναγνωστόπουλου και το καστ αποτελείται από γνωστά ονόματα όπως ο Λεωνίδας Κακούρης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιάννης Κουκουράκης, Θεοφάνια Παπαθωμά, Φωτεινή Παπαθεοδώρου, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Κατερίνα Διδασκάλου, Σοφία Σεϊρλή, Ελένη Καρακάση, Μυρτώ Αλικάκη και άλλους. Την σειρά επενδύει μουσικά ο Γιώργος Θεοφάνους.