Πέρα από πλήθος κόσμου που είχε το Νότιο Πάρκο της Πάτρας στο 48ο Φεστιβάλ Οδηγητή της ΚΝΕ, αυτό που ξεχώρισε για ακόμα μία φορά στην διοργάνωση που έγινε ήταν οι συναυλίες και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που έγιναν μέσα σε δύο μέρες.

Κι δεν ήταν μόνο η συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου που ξεσήκωσε το κοινό ή οι μοναδικές ερμηνείες της Πατρινής σοπράνο Μαριάννας Μεσσαλά στην θεματική ενότητα «Έτσι και αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη» που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη και στο έργο του Θάνου Μικρούτσικου.

Ξεχωριστές στιγμές το όλο διήμερο ήταν η μεγάλη συναυλία του Παντελή Θαλασσινού το βράδυ του Σαββάτου, οι εμφανίσεις της Μάρθας Φριντζήλα και της Αρετής Κετιμέ, το μουσικό σχήμα Μαΐστρος υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Πάνου Δημητρακόπουλου, σε μία βραδιά αφιερωμένη στην Σμύρνη και στις μνήμες από την Μικρασιατική Καταστροφή, στο συμπλήρωμα των 100 χρόνων από αυτήν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όπως σε κάθε Φεστιβάλ Οδηγητή της ΚΝΕ μαζί με την κεντρική σκηνή υπήρχε και σε αυτό που έγινε στο Νότιο Πάρκο η νεανική σκηνή, όπου έκαναν την εμφάνιση τους δεκάδες συγκροτήματα της Πάτρας στα οποία δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουν την δουλειά τους στο κοινό.

Κι ανάμεσα στις συναυλίες και στην παρέλαση καλλιτεχνών υπήρξε φυσικά και το λαϊκό γλέντι με την συμμετοχή του κόσμου. Συμπερασματικά, το Φεστιβάλ Οδηγητή της ΚΝΕ έδειξε ότι αποτελεί βασικά ένα πολιτιστικό γεγονός που έχει γίνει θεσμός στην συνείδηση του κόσμου.