Αγώνα για την πλήρη κατάργηση του "ληστρικού", όπως το χαρακτηρίζουν, claw back, έχει ξεκινήσει το συντονιστικό των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών που οργάνωσε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, με κεντρικό σύνθημα όχι στην εξαθλίωση των γιατρών.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε μεταξύ άλλων και η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Πάτρας και αντιπρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου Άννα Μαστοράκου.

Η Άννα Μαστοράκου σε δηλώσεις της σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό είχε τονίσει ότι από τα 70 εργαστήρια που λειτουργούν στην Πάτρα τα 18 από αυτά είναι ένα βήμα πριν από το οριστικό λουκέτο εξαιτίας του claw back και λόγω του καταλογισμού των χρεών στους γιατρούς.  

Έτσι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέσω του claw back έχει οδηγήσει τα οικονομικά των ιατρικών κέντρων της Πάτρας, αλλά και όλης της επικράτειας να είναι σε δεινή θέση, με τους ιατρούς και τα ιατρικά κέντρα να ζητούν την κατάργηση του αφού αν συνεχιστεί τότε απειλείται με αφανισμό όλος ο κλάδος.

Ο κλάδος που κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των ιατρικών κέντρων, στήριξε όσο κανείς το κράτος στην διαχείριση αυτής της κατάστασης.

Στην συγκέντρωση που έγινε έξω από το υπουργείο Υγείας συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Στο τέλος της συγκέντρωσης επιδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα των συναδέλφων.