Εάν έχετε υψηλή χοληστερίνη, οι μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην διαχείριση και τον έλεγχό της. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την πιο τακτική άσκηση, την επιλογή πιο υγιεινών ροφημάτων ή την αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες. Εάν προσέχετε τι τρώτε, δεν είναι απλώς θέμα αποφυγής τροφών που είναι επιβλαβείς αλλά πολύ περισσότερο οι ειδικοί προτείνουν να εντάξετε τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της, όπως αναφέρει το vita.

Τα σνακ κατά της χοληστερίνης

Δεδομένων αυτών, η πιο προσεκτική διατροφή δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραιτήτως να τρώτε λιγότερο ή να πεινάτε. Σημαίνει απλώς να κάνετε καλύτερες διατροφικές επιλογές και να καθιερώσετε έξυπνες συνήθειες σνακ για να βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε ικανοποιημένοι.
Αβοκάντο πάνω από το τοστ ολικής αλέσεως

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο που περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά, που συμβάλουν στην μείωση της LDL-χοληστερόλης ή της «κακής χοληστερόλης», δηλαδή της χοληστερίνης, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ταυτόχρονα το ψωμί ολικής άλεσης είναι μια εξαιρετική επιλογή επειδή περιέχει δημητριακά ολικής αλέσεως που έχουν διαλυτές φυτικές ίνες. Οι διαλυτές φυτικές ίνες μπορούν να δεσμεύσουν τη χοληστερόλη στο έντερο και να την απομακρύνουν από το σώμα.
Προσθέστε ελαιόλαδο και κανέλα στο πλιγούρι βρώμης

Το ελαιόλαδο και το πλιγούρι βρώμης μπορεί να μην ακούγονται ιδιαίτερα ταιριαστά αλλά θα εκπλαγείτε με το πόσο καλά λειτουργεί αυτός ο συνδυασμός.

Παρόμοια με το τοστ ολικής αλέσεως, το πλιγούρι βρώμης περιέχει διαλυτές φυτικές ίνες, που και πάλι βοηθούν στη δέσμευση της χοληστερόλης στο έντερο και στην απομάκρυνση της από το σώμα. Σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ, καταναλώνοντας περίπου ενάμισι φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης καθημερινά θα μπορούσατε να μειώσετε την χοληστερίνη σας κατά 5 έως 8%.

Το ελαιόλαδο μπορεί να βελτιώσει το προφίλ των λιπιδίων μειώνοντας την LDL («κακή χοληστερόλη)» και αυξάνοντας την HDL («καλή χοληστερόλη»). Η κανέλα, εν τω μεταξύ, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερίνης και της ολικής χοληστερόλης σε άτομα με διαβήτη τύπου 2, και το πιο σημαντικό, μπορεί να προσθέσει μια γευστική νότα στο πιάτο σας.
Βουτήξτε τα καρότα σας σε χούμους

Τα καρότσα, όπως και άλλα λαχανικά, είναι γεμάτα διαλυτές φυτικές ίνες. Και όπως γνωρίζουμε, το έντερο δεν απορροφά διαλυτές φυτικές ίνες. Όταν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον γεύση στα καρότα σας, τότε το χούμους είναι η ιδανική επιλογή.

Το χούμους είναι φτιαγμένο από ρεβίθια, που συμπεριλαμβάνονται στα λαχανικά. Αν ψάχνετε για ένα νόστιμο μεσημεριανό σνακ, το χούμους και τα καρότα είναι ο καλύτερος τρόπος. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι άλλο, επιλέξτε σέλινο, μπρόκολο ή και κουνουπίδι.