Κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού η πρωταγωνίστρια της μουσικοχορευτικής παράστασης που έλαβε χώρα για δύο βραδιές (Παρασκευή και Σάββατο), «Σμύρνης μελαγχολίας και έξαρση», Αναστασία Νικοπούλου και ο συμπρωταγωνιστής της Στέλιος Παυλόπουλος.

Και φυσικά όχι μόνο αυτοί άλλα όλα τα μέλη της χορευτικής ομάδας Dansarte της Τατιάνας Λοβέρδου, όπως και οι Πόλυ Γιαννακοπούλου και η Χριστίνα Παλαιολόγου που συμμετείχαν στο χορευτικό.

Η παράσταση που έλαβε χώρα στο Θεατράκι της Μαρίνας στην Πάτρα, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Τατιάνας Λοβέρδου ήταν υπέροχη, με τους δύο πρωταγωνιστές να «κεντάνε» πάνω στη σκηνή και όλη την χορευτική ομάδα να προσφέρει στο κοινό ένα μοναδικό καλλιτεχνικό θέαμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρα από τους χορευτές στην παράσταση συμμετείχαν διάφορες ομάδες όπως οι «ΣΦήγΚΕΣ», η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Μίκης Θεοδωράκης, οι μουσικοί της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων, με την Λίνα Γερονίκου και την Σοφία Ραφτούλη να τραγουδούν.

Στην αφήγηση του κειμένου ήταν ο γνωστός ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς, στην επιμέλεια αυτών η Μαρία Σιδέρη και στη μουσική σύνθεση ο Διονύσης Μπάστας.

Η εκδήλωση έγινε υπό την διοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του ΟΛΠΑ, με την ευγενική υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.