Η ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, απευθυνόμενη σε όλη την καρναβαλική κοινότητα, καλεί κατασκευαστές, καλλιτέχνες, εικαστικούς, καρναβαλιστές και όλους όσοι αγαπούν το Πατρινό Καρναβάλι και διαθέτουν συλλογές με καρναβαλικές κατασκευές, καρναβαλικό υλικό ή επιθυμούν να δημιουργήσουν νέες κατασκευές με δικά τους υλικά, να καταθέσουν προτάσεις για την δημιουργία Καρναβαλικής έκθεσης ή για τη συμμετοχή τους με  καρναβαλικές δημιουργίες στην Καρναβαλική Έκθεση που πρόκειται να διοργανώσει η ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας στα Παλαιά Σφαγεία.

Η Καρναβαλική Έκθεση θα φιλοξενηθεί ή στην αίθουσα Καραγκιόζη (Κ7) ή στην αίθουσα εκθέσεων - πολλαπλών εκδηλώσεων (Κ4) των Παλαιών Σφαγείων, θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και, σύμφωνα με τις προθέσεις της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, θα αρχίσει αρχές Ιανουαρίου και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι το τέλος της Καρναβαλικής περιόδου του 2023.

Η ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, εκτός της διάθεσης των αιθουσών, θα σταθεί αρωγός και υποστηρικτής στο στήσιμο της έκθεσης (υλικά κ.α.). Για αυτό θα απαιτηθεί οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους και να έρθουν σε συνεννόηση με την ΚΕΔΗΠ. Οι δηλώσεις πρόθεσης συμμετοχής θα πρέπει να έχουν κατατεθεί  μέχρι 30 Νοεμβρίου 2022 με ηλεκτρονικό τρόπο, στο πρωτόκολλο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας : [email protected].

Για περισσότερες πληροφορίες και για τις απαιτούμενες συνεννοήσεις για το στήσιμο της έκθεσης ή άλλα σχετικά θέματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ –Καρναβάλι Πάτρας κα Σοφία Χρυσοπούλου στο τηλ: 2610 361 750 ή στο e-mail : [email protected] 

Η δράση υποστηρίζεται από τη  «Δομή προώθησης πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων» η οποία είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και συγκεκριμένα από τις κες Αρχοντία Αλεξάκη (Αρχιτέκτονα) και Ελένη Τσιόγκα (Μουσειολόγο).