Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είχε υποβάλει Ερώτηση από τις 27/7/2022προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη με την οποία ζητούσε την ένταξη των ιατρών του Νοσοκομείου Καλαβρύτων στο θεσμό του προσωπικού ιατρού.

 Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη των γιατρών του Νοσοκομείου Καλαβρύτων στο θεσμό του προσωπικού γιατρού, καθώς αυτό δεν είχε προβλεφθεί αρχικά και οι κάτοικοι του Δήμου Καλαβρύτων είχαν μόνο την επιλογή των γιατρών του ΚΥ Κλειτορίας.

Η αντιστοίχιση των κατοίκων του Δήμου Καλαβρύτων είχε γίνει με τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας εξαιρώντας τους ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας-ΑΟΜ Καλαβρύτων. Η εξαίρεση των ιατρών του Νοσοκομείου Καλαβρύτων θα επέφερε μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων του Δήμου Καλαβρύτων, ο οποίοι για την χορήγηση ενός παραπεμπτικού θα χρειάζονται να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα μέχρι το ΚΥ Κλειτορίας.

Με τη θεσμοθέτηση του προσωπικού ιατρού από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλύπτεται μία από τις βασικότερες ανάγκες των πολιτών στο χώρο της υγείας που είναι ο προσωπικός ιατρός. Η εγγραφή στον προσωπικό γιατρό έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες του αρμόδιου Υπουργείου. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν γίνει 3.200 εγγραφές γιατρών και 3.130.000 εγγραφές πολιτών.

Ο θεσμός θα έχει πλήρη εφαρμογή 1/1/2024 οπότε σε αυτό το διάστημα θα γίνονται συνεχώς βελτιώσεις. Επίσης σχεδιάζετε κι ένα πακέτο δωρεάν εξετάσεων ώστε η πρώτη επίσκεψη στον προσωπικό γιατρό να συνδυαστεί και με τις δωρεάν αυτές εξετάσεις.

Μετά την εξέλιξη αυτή η κα Αλεξοπούλου δήλωσε ιδιαιτέρως ικανοποιημένη διότι μέσα από συντονισμένες κινήσεις της διοικήτριας του νοσοκομείου κα Ιωάννας Σφυρή, του Δήμου και της ιδίας, οι κάτοικοι των Καλαβρύτων θα εξυπηρετηθούν απόλυτα για την εγγραφή τους στο πρόγραμμα του προσωπικού ιατρού. Ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη που για ακόμη μία φορά απέδειξε ότι διαθέτει ευήκοα ώτα, προκειμένου να γίνει η τόσο σημαντική μεταρρύθμιση ακόμα πληρέστερη και εγγύτερη στο πολίτη.