Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια εισαγγελική αγόρευση στη δίκη του «ψευτογιατρού», που διήρκεσε 8 ώρες!

Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Νίκος Πασχάλης ζήτησε από το δικαστήριο να απαλλαγούν από όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και οι δέκα έξι συγκατηγορούμενοι του «ψευτογιατρού», οι οποίοι φέρονται ως συνεργοί.

Μεταξύ αυτών είναι μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων, γιατροί και διοικητικοί γνωστής ιδιωτικής κλινικής του κέντρου της Αθήνας και ένας ιατρός, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός κατά το παρελθόν.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας ζήτησε ο κατηγορούμενος ως «ψευτογιατρός» να κριθεί ένοχος για έξι ανθρωποκτονίες και πέντε απόπειρες ανθρωποκτονιών και άλλες τρεις απόπειρες να μετατραπούν σε πλημμελήματα. Επιπλέον, πρότεινε να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος ως «ψευτογιατρός» για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της χρήσης πλαστού εγγράφου, της οπλοκατοχής, της υπεξαίρεσης μνημείου και της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κατ’επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε ανηλίκους, ενώ για την αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος ζήτησε να παύσει η ποινική δίωξη για το μεγαλύτερο διάστημα για το οποίο κατηγορείται λόγω παραγραφής.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Σεπτεμβρίου με τις αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής.