Ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στελέχη του υπουργείου η μελέτη για την επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής του Οδοντωτού από τα Καλάβρυτα στην ιερά μονή της Αγίας Λαύρας.

Το έργο αυτό που με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει από το υπουργείο αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για αυτό, θα δώσει σίγουρα μία άλλη πνοή στην γραμμή του Οδοντωτού.

Όμως για να προχωρήσει θα πρέπει να βρεθεί το αντίστοιχο πρόγραμμα που το χρηματοδοτεί. Κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει, ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία ότι η χρηματοδότηση αυτή μπορεί να έρθει μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το σημαντικό είναι ότι με βάση τις μελέτες που ολοκληρώθηκαν ο προϋπολογισμός του έργου θα είναι παραπάνω από τον αρχικό σχεδιασμό αφού εντοπίστηκαν ορισμένα προβλήματα στην γραμμή στο κομμάτι από τα Καλάβρυτα έως στην Μονή που θα πρέπει να ξεπεραστούν.

Πάντως, όταν και εφόσον ολοκληρωθεί το έργο της επέκτασης της γραμμής του Οδοντωτού, θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη άνοδος της επιβατικής κίνησης στο ιστορικό τραινάκι, κάτι που θα έχει πολλαπλά οφέλη στον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων.

Μαζί με τα Καλάβρυτα θα ανέβει και η τουριστική κίνηση του Διακοπτού, ενώ με το έργο αυτό θα έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το φετινό καλοκαίρι ήταν ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών για τον Οδοντωτό, με τα τρία δρομολόγια που είχε από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα να είναι σε καθημερινή βάση φουλ από επιβάτες.