Η παραγγελία και αγορά σχολικών ειδικών και η εξόφληση μέσω διατραπεζικών συναλλαγών αποδείχθηκε απάτη μεγατόνων σε βάρος πατρινού βιβλιοπώλη, με άγνωστους δράστες να «σηκώνουν» από τον τραπεζικό του λογαριασμό 55.000 ευρώ.

Είναι μια εκ των τριών συνολικά περιπτώσεων απάτης που κατεγράφησαν το τελευταίο διήμερο με λεία 89.500 ευρώ και χθες καταγγέλθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών.

Ειδικότερα, στην περίπτωση του βιβλιοπώλη, ο «πελάτης» επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και αφού αγόρασε διάφορα είδη, του ζήτησε τον κωδικό (ΙΒΑΝ) του λογαριασμού του προκειμένου να του καταθέσει τα χρήματα.

Στη συνέχεια ο επιχειρηματίας έλαβε έναν σύνδεσμο (link) που προσομοίαζε με εκείνο της τράπεζας του, το οποίο και «πάτησε», κίνηση με την οποία εν αγνοία του έδωσε πρόσβαση στον απατεώνα, ο οποίος και προχώρησε στη μεταφορά του μεγάλου χρηματικού ποσού σε λογαριασμό τρίτου.

Στη δεύτερη περίπτωση Πατρινός έλαβε μήνυμα πως έχει μπλοκαριστεί ο λογαριασμός του και λίγο αργότερα διαπίστωσε πως είχε αυξηθεί το όριο συναλλαγών στην τραπεζική του κάρτα.

Έκπληκτος αντελήφθη πως 19.500 ευρώ έλειπαν από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Όπως προέκυψε έπειτα από επικοινωνία που είχε με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, οι δράστες προέβησαν σε αγορές στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας μέρος των χρημάτων.

Στην τρίτη περίπτωση, 15.000 ευρώ αφαίρεσαν από τον τραπεζικό λογαριασμό ενός ακόμα Πατρινού, χωρίς ωστόσο να έχει δεχθεί κάποια τηλεφωνική κλήση για χρηματική συναλλαγή, μήνυμα ή link. Από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών σχηματίσθηκαν δικογραφίες και απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών.

Πηγή: Πελοπόννησος