Το «επιμύθιο» του φετινού κύκλου των σπουδαίων θεατρικών παραστάσεων που απόλαυσε το κοινό της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ, «γράφτηκε» το βράδυ της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου στον χώρο του αίθριου στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, με το ΔΗΠΕΘΕ του Αγρινίου να παρουσιάζει «Το τάβλι» ένα έργο του Δημήτρη Κεχαϊδη το οποίο θεωρείται από τα εμβληματικότερα της μεταπολεμικής ελληνικής δραματουργίας, αφού πέτυχε να καυτηριάσει με τρόπο λιτό αλλά γλαφυρό, την νοοτροπία του νεοέλληνα.

Στο κατάμεστο χώρο του αίθριου οι φίλοι του θεάτρου απόλαυσαν μία κωμωδία δοσμένη ξεχωριστά από τον Θοδωρή Σκυφτούλη και Ντίνο Ποντικόπουλο σε σκηνοθεσία  Δανάης Σπηλιώτη.

Η παράσταση αποτέλεσε ένα χαρακτηριστικό δείγμα λαϊκής κωμωδίας χαρακτήρων μέσα από την οποία αναδείχθηκε η νοοτροπία του νεοέλληνα για εύκολο πλουτισμό, νοοτροπία που ο συγγραφέας
“προφητικά” είδε από την δεκαετία του 1970 καθώς αυτή ξεφεύγει από την σφαίρα της πραγματικότητας και μετατρέπεται σε φαντασίωση.

Προλόγισε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης ενώ παραβρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό.