Η πρωτοβουλία αυτή της ΕΡΓΟΣΕ τυγχάνει της πλήρους υποστήριξης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της οικονομικής συνδρομής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μια υπεραιωνόβια ελιά, ηλικίας άνω των 400 ετών, κοσμεί πλέον την «καρδιά» της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Εγκαινιάζοντας την παρουσία της στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ προχώρησε στη μεταφύτευση μιας υπεραιωνόβιας ελιάς στις εγκαταστάσεις της HELEXPO.

Η μεταφύτευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του καινοτόμου περιβαλλοντικού προγράμματος που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η ΕΡΓΟΣΕ για τη διάσωση και μεταφύτευση υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων, τα οποία προέρχονται από απαλλοτριωμένες εκτάσεις για την κατασκευή σιδηροδρομικών έργων.

Συγκεκριμένα, η υπεραιωνόβια ελιά, προερχόμενη από έκταση του νομού Αχαΐας στην οποία κατασκευάζονται σιδηροδρομικά έργα της ΕΡΓΟΣΕ, μεταφέρθηκε και μεταφυτεύτηκε σε κεντρικό σημείο στον εκθεσιακό χώρο της HELEXPO, σε μια συμβολική κίνηση στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, που αναδεικνύει όχι μόνο την περιβαλλοντική ευαισθησία της εταιρείας, αλλά και την προσπάθεια για τη διαφύλαξη της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η μεταφύτευση του εντυπωσιακού δέντρου, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις υποδομές Γιώργου Καραγιάννη, του γενικού γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστου Βίνη, αποτελεί συνέχεια της περιβαλλοντικής δράσης της εταιρείας για την προστασία και ανάδειξη του πολύτιμου αυτού φυτικού κεφαλαίου.

Με την πρωτοβουλία αυτή της ΕΡΓΟΣΕ, η οποία τυγχάνει της πλήρους υποστήριξης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της οικονομικής συνδρομής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω του Πράσινου Ταμείου, έχουν μεταφυτευθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 850 ελαιόδεντρα -εκ των οποίων το 10% υπεραιωνόβια άνω των 400 ετών- σε περισσότερους από 60 δήμους και δημόσιους φορείς.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: thessnews.gr