Κάτι παραπάνω από απογοητευμένος είναι ο εμπορικός κόσμος μετά από τις εξαγγελίες που έκανε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όχι βέβαια ότι περίμεναν να ριχθεί ένα βάρος προς την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, καθώς τα υπουργεία και τα στελέχη τους είχαν δώσει τα αντίστοιχα μηνύματα αρκετά πριν από την Διεθνή Έκθεση.

Ωστόσο, η επιβεβαίωση των χαμηλών προσδοκιών, σε συνδυασμό με τις κατάσταση που βιώνουν οι έμποροι, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τον φόβο και την ανησυχία των επαγγελματιών που βλέπουν μπροστά τον χειμώνα που έρχεται σε ένα βουνό.

Ειδικότερα στην Πάτρα τα μέλη του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου έχουν τονίσει εδώ και καιρό ότι μπροστά σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τα μαγαζιά, με τις υποχρεώσεις και τα έξοδα να εκτοξεύονται και την αγοραστική δύναμη να συνεχίσει την κατρακύλα που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2022, τα προβλήματα είναι δύσκολο να ξεπεραστούν για το λιανικό εμπόριο.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Γιώργος Βαγενάς, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη στην ΔΕΘ κάνει λόγο για ακόμα μία φορά για επερχόμενο κύμα λουκέτων.

Γράφει συγκεκριμένα: «Ούτε ένα μέτρο στήριξης, ούτε ένα μέτρο ελάφρυνσης. Σας είχα πει δεν περιμένει ο μικρός έμπορος και επαγγελματίας τίποτε από αυτές τις φιέστες.

Σε όσους πίστευαν ότι θα στηριχτεί η μικρή επιχειρηματικότητα ή το αγνοούσαν ή παίζουν παιχνιδάκια. Πάμε για χειμώνα με ατελείωτα λουκέτα... Κάποιοι θα απολογηθούν...».