Το επεισόδιο που έγινε με το τσεκούρι στην πλατεία Πυροσβεστίου στην Πάτρα, με έναν άνδρα να είναι σε έξαλλη κατάσταση και να απειλεί θεούς και δαίμονες για μία θέση στάθμευσης, μπορεί να μοιάζει κάπως τραβηγμένο όμως για όλους όσους ζουν και μαθαίνουν με κάποιον τρόπο τα περιστατικά που γίνονται σε καθημερινή βάση, δεν είναι μεμονωμένο, ούτε και το μοναδικό.

Το Κέντρο της Άμεσης Δράσης της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. καθημερινά δέχεται «βροχή» από αναφορές, μαρτυρίες  ή και καταγγελίες για τσακωμούς και επεισόδια, φασαρίες ή περιστατικά που ουσιαστικά γίνονται χωρίς λόγο ή για… ψύλλου πήδημα που λέει ο λαός.

Κι τα επεισόδια αυτά δεν αφορούν μόνο περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ή διαμάχες μεταξύ μελών οικογενειών, πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός σπιτιού. Αφορούν και τους δρόμους.

Εκεί που περπατάμε, στα καλά των καθουμένων πλέον τα πάντα μπορούν να συμβούν. Όπως για παράδειγμα το συμβάν που έγινε τις προάλλες όταν ένας ηλικιωμένος στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου πήγε να βγάλει μαχαίρι όταν τσακώθηκε μία ομάδα νεαρών.

Ή σε άλλες περιπτώσεις επεισόδια, που μπορεί να φτάσουν ακόμα και την χειροδικία, ξεπερνώντας τα όρια της λογομαχίας, μεταξύ γειτόνων. Τσακωμοί, φασαρίες που πλέον μπορεί να φτάσουν τα άκρα.

Όπως το επεισόδιο με τον άνδρα με το τσεκούρι ή αυτό με τον άνδρα με την καραμπίνα στην Ακτή Δυμαίων ή ακόμα πιο παλιότερα το ξύλο στο κέντρο της Πάτρας μεταξύ οδηγών και τόσα ακόμα που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες. Μάλλον δεν πάμε καλά. Κάτι φταίει.