Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν στη Ρόδο ο 53χρονος ιδιοκτήτης καταλύματος στο Φαληράκι και ο 20χρονος γιος του. Κατηγορούνται τη δολοφονία του 46χρονου εργολάβου οικοδομών, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών.

Μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της ανακρίτριας και της εισαγγελέως υπηρεσίας στη Ρόδο, ο πατέρας και ο γιος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Ο 53χρονος ιδιοκτήτης καταλύματος στο Φαληράκι και ο 20χρονος γιος του κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, του εργολάβου οικοδομών Τζάνη Τοπάλυ, 46 ετών, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών».

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, και οι δύο κατηγορούμενοι, απολογούμενοι παρουσία των συνηγόρων τους, ισχυρίστηκαν ότι ο θάνατος του 46χρονου οφείλεται σε ατύχημα κατά τη διάρκεια συμπλοκής, όταν έπεσε στο έδαφος, αναίσθητος με σχοινί στον λαιμό του.

Η προσαγωγή των δύο κατηγορούμενων έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς ομάδα εξαγριωμένων συμπατριωτών του θύματος, ο οποίος ήταν από την Αλβανία, συγκεντρώθηκε έξω το δικαστικό μέγαρο Ρόδου, ζητώντας «να σαπίσουν στη φυλακή» οι υπαίτιοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος εργολάβος οικοδομών δολοφονήθηκε, στις 28 Αυγούστου, στο Φαληράκι της Ρόδου, έξω από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχει ο καθ’ ομολογίαν του, 53χρονος δράστης.