Μπορεί να μην προκάλεσε ζημιές ο σεισμός των 5,4R ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά το πρωί της Πέμπτης, όμως έγινε αισθητός και ξύπνησε μνήμες σε μια πολύπαθη από τον Εγκέλαδο περιοχή.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε για το εύρος της περιοχής που έγινε αισθητή η σεισμική δόνηση, στην Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο, και υπήρξε καθησυχαστικός.

Ο δήμαρχος Ληξουρίου, Γ. Κατσιβέλης, ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Κεφαλονιάς, ωστόσο δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος που είχε επισημάνει πρόσφατα και την επικινδυνότητα της περιοχής του “Ναυαγίου” σε περίπτωση σεισμού, δήλωσε ότι “… δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι για το αν ήταν ο κύριος σεισμός”.

Στο μεταξύ, με βάση το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, πλήθος μετασεισμών έχουν γίνει στην περιοχή από την Πέμπτη. Μεγαλύτερος παραμένει έως τώρα αυτός των 3,7R που συνέβη χθες στις 11 το πρωί.