Το να ταΐζετε τα παιδιά σας με ένα υγιεινό πρωινό πριν από το σχολείο δεν χρειάζεται να είναι αδιέξοδο, όσο λίγο χρόνο κι αν έχετε στη διάθεσή σας. Ακολουθούν μερικές έξυπνες ιδέες για να κυλήσει η πρωινή ρουτίνα πιο ομαλά, χωρίς να θυσιάσετε την ευκαιρία τα παιδιά σας να πάνε στο σχολείο με ένα δυνατό ξεκίνημα, όπως αναφέρει το vita.

Ζητήστε τη συμβολή του παιδιού σας

Είναι πιθανότερο να επιλέξετε υγιεινές τροφές όταν μπορείτε να φάτε αυτό που σας αρέσει. Το ίδιο ισχύει και για το παιδί σας. Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που ασχολούνται με την προετοιμασία των γευμάτων τους είναι πιο πιθανό να έχουν μια πιο υγιεινή διατροφή, συνολικά.

Για παράδειγμα, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά διαπίστωσαν ότι όσο πιο συχνά βοηθούσαν τα παιδιά του δημοτικού σχολείου στην προετοιμασία των γευμάτων τους, τόσο μεγαλύτερη ήταν η προτίμησή τους για φρούτα και λαχανικά και τόσο πιο σίγουρα ήταν στο να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων.

Ρωτήστε, λοιπόν, το παιδί σας τι θα ήθελε να φάει για πρωινό και βάλτε το να σας βοηθήσει να κάνετε κάποιες από τις προετοιμασίες το προηγούμενο βράδυ, όπως το να κόψετε φρούτα για ένα smoothie, να αναμίξετε ξηρά συστατικά για ένα υγιεινό μείγμα ή να φτιάξετε ένα παρφέ γιαουρτιού και φρούτων. Με αυτό τον τρόπο δεν αυξάνετε μόνο τις πιθανότητες πιθανότητες να φάει το παιδί σας ένα υγιεινό πρωινό, αλλά το βοηθάτε επίσης στην καλλιέργεια υγιεινών διατροφικών συνηθειών για μια ζωή.
Αξιοποιείστε το Σαββατοκύριακο

Εάν έχετε χρόνο το Σαββατοκύριακο, μαγειρέψτε και καταψύξτε ένα σωρό φαγητά πρωινού που μπορείτε απλώς να βγάλετε, να βάλετε στα μικροκύματα και να φάτε όλη την εβδομάδα. Μερικές από τις αγαπημένες μας παιδικές τροφές που μπορούν να καταψυχθούν για να καταναλωθούν αργότερα, είναι:

Muffin αυγών: Ψήστε τα αυγά ανακατεμένα με τυρί και λαχανικά σε φόρμες για muffin. Ξεφορμάρετε και φυλάξτε τα στο ψυγείο (έως και μια εβδομάδα) ή στην κατάψυξη.
Τηγανίτες: Κάθε φορά που φτιάχνετε τηγανίτες, μαγειρέψτε πολλές επιπλέον και καταψύξτε τις (αντικαταστήστε τουλάχιστον το μισό αλεύρι της συνταγής με ολικής αλέσεως για να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες). Ξεπαγώστε σε φούρνο τοστιέρα ή φούρνο μικροκυμάτων και μετά αλείψτε με βούτυρο ξηρών καρπών ή από πάνω με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα.
Συσκευασίες smoothie: Κρατήστε μεμονωμένες παρασκευές smoothie σε πλαστικές σακούλες στην κατάψυξή σας. Κάθε πρωί απλώς ρίξτε μία στο μπλέντερ με λίγο γάλα ή απλό γιαούρτι για να φτιάξετε ένα υγιεινό smoothie.

Ανακατέψτε τα γεύματά τους

Εάν τα παιδιά σας ισχυρίζονται ότι μισούν το πρωινό τους, είναι εντάξει να τα αφήσετε να επιλέξουν εναλλακτικές (θα πρέπει να τους δώσετε μια λίστα εναλλακτικών υγιεινών επιλογών). Δεν υπάρχει κανένας διατροφικός λόγος να τρώνε δημητριακά, αυγά ή τοστ το πρωί. Ωστόσο, ένα παιδικό πρωινό για να είναι υγιεινό πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα (χωρίς προσθήκη ζάχαρης), καθώς τα παιδιά δεν τρώνε αρκετά μέσα στην ημέρα.

Συνοδέψτε με ένα φρούτο τις ακόλουθες υγιεινές επιλογές πρωινού:

μισό τυρί στη σχάρα σε ψωμί ολικής άλεσης
χούμους και λαχανικά με πίτα ολικής άλεσης
μισή μερίδα από το χθεσινό δείπνο