Ο χορός δεν είναι απλώς μια μορφή άσκησης. Είναι μια δραστηριότητα που εμπλέκει εξίσου το σώμα και το μυαλό μας. Γιατί, λοιπόν, να μην εκμεταλλευτούμε τα πολλαπλά οφέλη του;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να επιλέξουμε τον χορό για να ενισχύσουμε τη σωματική μας υγεία και ευεξία, όπως αναφέρει το vita.

#1 Ο χορός ενισχύει την υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων

Ο χορός είναι αερόβια άσκηση. Αυτό σημαίνει πως κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης χορού, οι χτύποι της καρδιάς μας και η πρόσληψη οξυγόνου από το σώμα μας αυξάνονται. Ετσι, η καρδιά μας δυναμώνει, οι παλμοί μας πέφτουν, η κυκλοφορία του αίματός μας βελτιώνεται και οι πνεύμονές μας λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο, για να απολαύσουμε αυτά τα οφέλη, θα πρέπει να επενδύουμε 150-300 λεπτά την εβδομάδα σε χορό μέτριας έντασης ή 75-150 λεπτά σε χορό υψηλής έντασης.
#2 Μας βοηθά να χάσουμε βάρος

Μία ώρα χορού αρκεί για να κάψουμε 400 θερμίδες, ενώ οι τακτικές προπονήσεις μειώνουν το λίπος και ρίχνουν τα επίπεδα χοληστερίνης του αίματος – ένδειξη ότι όχι μόνο αδυνατίζουμε, αλλά χάνουμε βάρος με υγιή τρόπο.

Επιπλέον, η ολοκαίνουργια μυϊκή μάζα που αποκτάμε ενισχύει τον μεταβολισμό μας, με αποτέλεσμα να καίμε περισσότερες θερμίδες ακόμη και όταν δεν… φοράμε τα παπούτσια του χορού. Το καλύτερο; Οι θεαματικές αλλαγές που θα δούμε στο σώμα μας δεν θα έχουν συντελεστεί ενώ κοιτάζουμε τον τοίχο του γυμναστηρίου πάνω στο στατικό ποδήλατο. Θα συμβαίνουν ενώ διασκεδάζουμε!
#3 Μειώνει το στρες

Οταν χορεύουμε, τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, πέφτουν. Ταυτόχρονα, οι ορμόνες που συνδέονται με ευχάριστα συναισθήματα, όπως η σεροτονίνη, αυξάνονται σημαντικά. Δεν είναι παράλογο. Η έντονη κίνηση, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από την αγαπημένη μας μουσική, μας βοηθά να ξεσπάσουμε και να διώξουμε από πάνω μας την ένταση της καθημερινότητας.
#4 Μας χαρίζει αυτοπεποίθηση

Αυτή η ευχάριστη… παρενέργεια συνοδεύει κάθε νέα δεξιότητα που κατακτάμε. Αλλά και το γεγονός ότι πλέον μπορούμε να εντυπωσιάσουμε με τις φιγούρες μας στις βραδινές μας εξόδους σίγουρα δεν βλάπτει!