Στεγαστικό πρόγραμμα για τους νέους αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ προκειμένου τα νέα ζευγάρια και οι φοιτητές που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν φθηνή στέγη να αποκτήσουν εναλλακτικές επιλογές με ευνοϊκούς όρους, στα πρότυπα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επιχορηγήσεις και άτοκα δάνεια, ενώ κεντρικό άξονα αποτελεί η ανακαίνιση παλαιών σπιτιών.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις, κάποιες από τις οποίες θα υλοποιούνται μέσω των προγραμμάτων φθηνής στέγης της ΔΥΠΑ, με βάση τις αλλαγές που πέρασαν στον πρόσφατο νόμο για τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΔ. Ένα επίσης μεγάλο κομμάτι του σχεδιασμού, περνά μέσα από την αξιοποίηση της μεγάλης και αναξιοποίητης ακίνητης περιουσίας του ΟΑΕΔ.

Τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας

Η δικηγόρος Σουζάνα Κλημεντίνη, μιλώντας σήμερα το πρωί στο MEGA για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, αναφέρθηκε σε ένα δισεπίλυτο γρύφο, υπογραμμίζοντας ότι πλέον δεν υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας στους πλειστηριασμούς.

Μεταξύ άλλων, γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 1.3000 πλειστηριασμοί, ανάμεσά τους και πρώτης κατοικίας.