Προβλημάτισαν όσα ακούστηκαν στο 20ο συνέδριο της Δωρικής Αδελφότητας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Ερατεινή. 

Η έρευνα του καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιά του κ. Κουρεμένου ήρθε στο φως και αποκάλυψε ένα σημαντικό πρόβλημα που αποτρέπει στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια να φτάσουν στην Ιτέα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι για να περάσουν τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια κάτω από την Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης κατεβάζουν τα φουγάρα του και με τεχνική βυθίζουν τα πλοία αυξάνοντας συγχρόνως ταχύτητα.

Το ύψος της Γέφυρας από την επιφάνεια της θάλασσας είναι 52 μέτρα και η συνεχής εξέλιξη των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων φτάνουν τα 75 μέτρα με την παραπάνω όμως τεχνική που χρησιμοποιούν δεν είναι εφικτό να περάσουν όλα τα πλοία και όπως είναι φυσικό ένας ισάξιος αρχαιολογικός προορισμός με την Αρχαία Ολυμπία οι Δελφοί να βγαίνει εκτός του ταξιδιού των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων.

Σύμφωνα με την μελέτη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Κουρεμένου η επισκεψημότητα στην Ιτέα σήμερα φτάνει τους  300 τουρίστες μάξιμουμ εν αντιθέσει με το Κατάκολο που φτάνουν τους 2000 και μάξιμουμ τις 3500.

Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο κ. Κότιος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ο ομότιμος καθηγητής κ. Κουρεμένος.


Τα μεγάλα Κρουαζιερόπλοια κατεβάζουν τα φουγάρα για να περάσουν τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

πηγή: nafpaktianews.gr