Τίποτα δεν έχει αλλάξει για τους κατοίκους της Περιβόλας, της Εγλυκάδας και του Ριγανόκαμπου σχετικά με τον καταυλισμό των Ρομά και την κατάσταση που αντιμετωπίζουν εκεί καθημερινά.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της ανατολικής Πάτρας ο καταυλισμός παραμένει με δεκάδες παιδιά που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στις παράγκες, ενώ ο αριθμός των όσων μένουν εκεί δεν έχει μειωθεί.

Το πρόγραμμα που ήταν να υλοποιήσει ο δήμος  για τη μετεγκατάσταση των εκεί οικογενειών σε διαμερίσματα έτσι ώστε να ζήσουν καλύτερα από πλευράς συνθηκών τα παιδιά αυτά και σταδιακά να εκκενωθεί ο καταυλισμός, δεν έχει προχωρήσει.

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον ούτε από τους ιδιοκτήτες ακινήτων για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, παρά το υψηλό μίσθωμα που τους δίνεται, ενώ και οι οικογένειες που ζουν στο καταυλισμό, μάλλον προτιμούν να μένουν στις παράγκες.

Άλλωστε, στο μεγαλύτερο μέρος του καταυλισμού δε μένουν πλέον οικογένειες, αλλά διάφοροι "ξενόφερτοι" που κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητα τους και ούτε από πού προέρχονται.

Το άβατο, άλλωστε, για την αστυνομία παραμένει, ενώ κάτοικοι της περιοχής μιλούν για μία τάση επιθετικότητας από πλευράς διαφόρων ομάδων που ζουν στο καταυλισμό αφού δεν αφήνουν να περνάει ούτε Ι.Χ. από τον παράπλευρο δρόμο. 

Στο μεταξύ η παραβατικότητα στα γύρω σπίτια και στις γειτονιές κοντά στον καταυλισμό είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, ενώ αυτό που θα πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι σε πολλές των περιπτώσεων δράστες των κρουσμάτων παραβατικότητας είναι ανήλικα παιδιά που έχουν οργανωθεί σε μικρές συμμορίες.