Την πρώτην (1ην) Οκτωβρίου 2021 είχαμεν αναρτήσει στο διαδίκτυον άρθρον με τον τίτλον. «Ζητήσατε από την τουρκίαν αποζημίωση για αναίτιον οικονομικήν βλάβην». Και αφού εκθέταμεν ορισμένα βασικά καταλήγαμεν.

«Και για να συμπεράνομεν. Με τις αυθαίρετες παραβιάσεις καθημερινώς του εναερίου χώρου υφιστάμεθα δαπάνες άνευ λόγου και αιτίας πολλών δισεκατομμυρίων Ευρώ!! Αυτά οφείλει να μας τα αποδώσει η τουρκία. Και μάλλον πρέπει να τα ζητήσομεν. Εκείνη κάνει επεκτατικές εξορμήσεις και αποκαλεί το Αρχιπέλαγός μας δικό της! Εμείς δαπανούμεν τεράστια ποσά να την εκδιώκομεν από την περιουσίαν μας καθημερινώς με ανυπολόγιστες δαπάνες!!! Δεν είναι θεότρελον;; Να προσφύγομεν σε διεθνή οργανισμόν και να ζητήσομεν την υπέρογκην δαπάνην που έχομεν υποστεί αναιτίως και έχει εκτινάξει το Δημόσιον χρέος! Αυτήν την πρόταση κάμαμεν επαναλαμβάνω την 1ην Οκτωβρίου 2021. Θα βρεθεί πολιτικός να συμφωνήσει με τα γραφόμενα; Ή θα πούνε ότι πρέπει να τα έχομεν καλά με την γείτονα, έστω και αν μας ποδοπατεί τριάντα ώρες το εικοσιτετράωρον!!!! Έστω και αν τολμά να απαιτεί από το, από καταβολής κόσμου δικόν μας Αρχιπέλαγος μερίδιον;;;; Υπάρχει τρόπος να αποστομωθεί;;»

Σίγουρα ορισμένοι από τους αναγνώστες θα είπαν.

Τι βλακείες γράφει αυτός ο άνθρωπος! Είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιον;

Και μεταξύ των παραληπτών ας σημειωθεί ότι υπάρχουν Βουλευτές, έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος, οικονομικοί παράγοντες και άνθρωποι των γραμμάτων. Κανείς δεν το πρόσεξε;;; Αν ήταν κάποιον παιδεραστικόν ή φοβερόν έγκλημα και η Τηλεόραση θα το έδειχνε και αρκετοί θα το παρακολουθούσαν μετά μανίας! Αυτά έχουν εθισθεί!

Ενδομύχως θα εχλεύασαν μίαν κατάσταση η οποία είναι πέρα για πέρα πραγματική και υλοποιήσιμη, αλλά οι πολιτικοί μας δεν τολμούν να αντιπαρατεθούν με την τουρκίαν όσον και αν μας εξυβρίζει, μας διασύρει, μας απειλεί, μας αποκαλεί κατακτητές των Νήσων του Αρχιπελάγους (ενώ αυτή είναι σωτήρας της Κύπρου!!) κλπ. σιωπούμεν και κάνομεν κάποιες διαμαρτυρίες στους δήθεν συμμάχους οι οποίοι τις πετούν στον κάλαθον των αχρήστων!

Και για να επισημάνομεν ότι η πρότασή μας ήταν σωστή και έπρεπε να είχε τεθεί στην διαδικασίαν ολοκληρώσεως, αναφέρομεν μετά λύπης μας την νέαν θρασύτητα των τούρκων.

Με την συμφοράν της Μικρασιατικής Καταστροφής και την επέτειον αυτών για νίκην στον Στρατόν μας, (τους στείλαμεν και συγχαρητήτρια που μας κατέσφαξαν και μας ξερίζωσαν), εξαπέλυσε νέαν βόμβαν ο τούρκος πρόεδρος. Είπε «Για τον πόλεμον που έγινε το 1922 θα ζητήσομεν από την Ελλάδα αποζημίωση 100 δισεκατομμυρίων ευρώ». Έδιωξαν από τις εστίες τους τις οποίες είχαν 3.000 χρόνια, ένα εκατομμύριον Έλληνες;, Κατέσφαξαν αμάχους, εβίασαν ανήλικα και μεγάλες γυναίκες, έκαψαν Ναούς γεμάτους Χριστιανούς, έπνιξαν χιλιάδες άτομα, κατέστρεψαν εργοστάσια, πολιτιστικά μνημεία, καταλήστεψαν οικίες και όλα τα γνωστά φρικτά της Μικρασιατικής Καταστροφής; Και από πάνω θα ζητήσουν και αποζημίωση!! Στο άκουσμα αυτής της αισχρότητας έπρεπε να επαναστατήσει η Ελλάδα και τα ΜΜΕ. Δεν είπαν όμως τίποτε!!.

Ας μη ξεχνούμεν τον ταπεινωτικόν πόλεμον του1897. Νίκησαν οι οθωμανοί και μας επεβλήθη αποζημίωση υπέρ αυτών την οποίαν πληρώναμεν μέχρι πρότινος!!! Φοβηθείτε την τελευταίαν πρόταση των τουρκαλάδων!!!!! Μάχονται με μέθοδον και μπορεί να κερδίσουν! Όταν Έλληνες γράφουν ότι «στην Σμύρνη έγινε συνωστισμός» και αυτό το βιβλίον δεν κατεστράφη αυτοστιγμεί, θα το χρησιμοποιήσουν ως επιχείρημα οι οθωμανοί υπέρ αυτών, όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος ζήτησε από την Σουηδικήν Ακαδημίαν να δώσει το βραβείον Νόμπελ Ειρήνης στον Κεμάλ Ατατούρκ!!!! και αυτό θα το θεωρήσουν ως επιχείρημα υπέρ αυτών!! Έστειλαν έγγραφον στον ΟΗΕ και ανέφεραν ότι η τουρκική και Λιβυκή ΑΟΖ ενώνονται και ακόμη δεν κατεφέραμεν να διαγραφεί το ανέφικτον αυτόν διάβημα!!!. Κατέθεσαν εμπορικόν σήμα με το παράλογον όνομα «τουρκικόν Αιγαίον», Ήταν ανηρτημένον εξι (6) μήνες στην Ζυρίχη για έκφραση αντιδράσεων και τίποτε δεν αντελήφη ουδείς Έλληνας από τους χαραμοφάηδες που έχομεν έξω για τα θέματα μας, οπότε επεκράτησε!!! Τι ντροπή και δεν παρητήθη αμέσως κανένας υπουργός απ’ αυτούς που ήσαν υπεύθυνοι πλην όμως ολημερίς βρίσκονται στις οθόνες αντί στα γραφεία τους. Τι συνείδηση έχουν; Φοβούνται τις απειλές των οθωμανών;;; Και πως θα τις αποκρούσουν ;;; Από τις οθόνες ή από τα στερεότυπα διαβήματα προς την μαμάν Ευρώπην, όπως «Σήμερα μαμά η τουρκία με τσίμπησε», «Σήμερα μαμά η τουρκία με χάδεψε», «Σήμερα μαμά η τουρκία μου έπιασε τα οπίσθια», τι να κάνω;;;;

Η Γερμανία μας χρωστά πολλά δις από τον πόλεμον του 1940-44 και δεν τολμάμεν να τα ζητήσομεν: Για τους προηγηθέντες λοιπόν λόγους,Φοβηθείτε μη τυχόν οι οθωμανοί καταθέσουν την αναφερθείσαν αίτηση!!!!